• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Mi bismo u ligama "petice" bili u gornjem dijelu tabele

Autor Pavle Knežević

Nema malih utakmica, Pop je prvi golman, bez Banjaka u Kruševcu, samo da Lazar bude zdrav

 Savo-Milosevic-FK-partizan-bi-bio-u-gornjem-dijelu-tabele-u-lige-petice-fudbal Izvor: ‚Mondo/ Goran Sivački

Partizan je odigrao i treću sezonu bez titule, tako da je ona prioritet u ovoj sezoni, koja za crno-bijele počinje sutra.

Paradoksalno zvuči, ali je istina – čega ga najteži protivnik posljednjih godina, kruševački Napredak, a Savo Milošević kaže da njegov tim može da slavi samo pod jednim uslovom.

Možda će vas zanimati

"Svaki protivnik je težak i nezgodan u prvim kolima. Ja sam rekao i ranije da nas čeka najteži protivnik od kada sam ja u Partizanu. Trudio sam se da kroz priču probam da pripremim ekipu za utakmicu koja nas čeka u Kruševcu. Samo ako izađemo sa motivom kao da je evropska utakmica ili protiv Crvene zvezde, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Tako moramo da igramo svaku u Superligi, ali ovu posebno", rekao je trener Partizana.

Partizan je prošle sezone izgubio gomilu bodova na takozvanim "malim" utakmicama, što su mečevi u prvih nekoliko kola. Može li da osvoji maksimalan broj bodova do derbija sa Vojvodinom? Odgovor je jasan, ali i trenerova poruka.

"Naravno da možemo, trebalo bi da smo izvukli pouke iz prošle godine, s tim što hoću igračima da kažem da ovo nisu male utakmice", jasno kaže Milošević.

Da bi se to ostvarilo, Partizan mora da se popravi, evo i gdje.

"Generalno, fokus smo stavili na neke defanzivne stvari, da korigujemo neke stvari koje smo detektovali kao problem, ali da ništa ne oduzmemo našoj ofanzivnoj igri. Igraćemo ofanzivno, ali sa malim korekcijama da bismo bili sigurniji nazad", odgovorio je Milošević.

Zanimljivo je bilo i potpitanje: Gdje bi se Partizan nalazio na tabeli da igra u nekoj od liga "petice".

"Jako mi je teško da to procijenim, ali bismo u sigurno u gornjem dijelu tabele. Da li među prvih pet? Teško je to procijeniti zaista", rekao je Milošević.

Najzvučnije ime u Partizanu je sigurno Lazar Marković. On je stigao prošlog ljeta, ali praktično nije ni igrao, da bi u pripremnim mečevima pokazao šta zna. Na "generalci" u nedjelju je dao gol i namjestio još dva, da li je sada vrijeme da pokaže svoje kvalitete?

"Nadam se. Lazar je i prošle pripreme prošao dobro, ove još bolje. Ako bude zdrav, daj Bože, od njega očekujem mnogo ove sezone. Sitne i učestale povrede su cijena koju plaća jer nije igrao takmičarski tri-četiri godine. Nije lako, pričao sam mu i najavio da će taj povratak biti dug i težak. Raduje me što vidim njegovu želju da se vrati, a njegovi kvaliteti su apsolutno nesporni", rekao je Milošević.

Da li je mladi Aleksandar Popović definitivan izbor za golmana?

"Tako se nameće po logici stvari: Stojković je propustio dobar dio priprema zbog povrede. Sa druge strane, Pop je jedan od 'bonusa', to nam je najlakše uklopiti. Nije loše da na početku sezone imamo golmana koji je 'bonus'", rekao je Milošević.

Maki Banjak dolazi iz punog takmičarskog ritma, koliko će njemu trebati vremena da se prilagodi?

"Za prvu utakmicu neće biti u konkurenciji, ali naši navijači mogu brzo da ga očekuju. Prezadovoljan sam njegovim radom. Došao je sa velikim motivom u Partizan. Ima veliku želju i motiv da se dokaže u velikom klubu. Sada je na njemu da se što pijre adaptira, a mislim da je to kratak period, jer je inteligentan momak i školovan fudbaler", rekao je Milošević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC