• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojan Malbašić novi predsjednik Borca!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Skupština Borca izabrala nasljednika Vice Zeljkovića.

 Stojan Malbašić novi predsjednik FK Borac Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Stojan Malbašić izabran je za novog predsjednika Borca na sjednici Skupštine kluba održanoj u četvrtak na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Dosadašnji predsjednik crveno-plavih Vico Zeljković povukao se poslije više dvije i po godine na ovoj funkciji i posvetiće se radu u Fudbalskom savezu Republika Srpske,čiji je predsjednik, te FSBIH, gdje će biti kandidat za funkciju predsjednika na izborima krajem godine.

Možda će vas zanimati

Umjesto Zeljkovića, koji je posljednjeg dana mandata dogovorio i produžetak saradnje sa Goranom Zakarićem izabran je Malbašić, igračka legenda Borca i čovjek koji je tokom proteklih godina obavljao razne funkcije u klubu.

Skupština Borca usvojila je ostavku Zeljkovića i izabrala u četvrtak Malbašića jednoglasno.

Malbašić preuzima klub u prilično dobroj situaciji, gdje se finansijska situacija stabilizovala, obezbjeđen je i novi generalni sponzor – kompanije M:tel, a ekipa će u ovoj sezoni osim takmičenja u Premijer ligi BiH igrati i kvalifikacije za Ligu Evrope.

Zeljković je na svom odlasku rekao da je zadovoljan onime što je urađeno i poželio sreću svom nasljedniku.

"Svi rastanci su teški, ali danas nisam nesrećan jer smo uspjeli da vratimo na mjesto koje omogućava da Borac u godinama koje su ispred nas se bori za Evropu i za titule. Drago mi je što smo uspjeli da vratimo višemilionska dugovanja koja su sprečavala da se klub razvija. Klub ostavljam stabilan i ima dobre smjernice za dalji razvoj ima i dobrog novog predsjednika. Čestitam gospodinu Malbašiću, to je čovjek koji je oduvijek uz klub, bio je tu i u onim težim vremenima, evo sada je tu i kada Borac raste. Želim mu srećan rad i da nastavi ovim putem, Ja ću kao predsjednik FSRS biti na raspolaganju Borcu i svim ostalim klubovima", rekao je Zeljković.

Posljednjeg dana mandata Zeljković je dogovorio produžetak saradnje sa Goranom Zakarićem na još godinu dana. "Drago mi je što smo uspjeli da završimo ovaj posao i obradujemo navijače. Radi se o jendom od najboljih igrača u PLBIH. Mislim da smo uspjeli već sada da sačuvamo kostur ekipe, a klub će u budućnosti znati kako i šta treba da radi. Stojan će znati sa ostatkom ekipe da prepozna šta će trebati ekipi i tu ne treba niko da se brine", rekao je Zeljković

Stojan Malbašić zahvalio se svim članovima Skupštine koji su mu dali povjerenje da nastavi posao svog prethodnika.

"Zahvalio bih se i g. Zeljkoviću koji nam je omogućio da danas budemo u ovoj situaciji. Znamo da je prije dve i po godine klub bio pred gašenjem, tada kada je došao bio je iznenađenje, mlad, ambiciozan, ali je dokazao svoje znanje i umijeće. Klub je digao iz mrtvih i napravio klub koji sada svi respektuju. Moram da kažem da bi mnogi došli u ovakvoj situaciji za predsjednika. On je čovjek koji je odblokirao račun koji je bio blokiran 15 godina i vratio osjmijeh zaposlenih koji imaju sada redovna primanja i ponosni sun a klub i njegove uspjehe. Žao mi je što odlazi, međutim, mi ćemo zajedno da nastavimo putem koji je zacrtao, da Borac bude sve jači i da se svake godine bori za Evropi i da se borimo šampionsku titulu. Poželio bih da se nakon nekog perioda ponovo vrati u ovaj klub", rekao je Malbašić.

Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Na pitanje koji su prvi zadaci kojima će se posvetiti rekao je da će to biti prva ekipa i obezbjeđivanje još boljih uslova za rad.

"Imamo dosta kvalitetnu ekipu, ali već na jesen postoji mogućnost da se ekipa pojača ako osjetimo da možemo da se borimo za prvo mjesto. Nadamo se da ćemo u narednom periodu tu u blizini naći još jedan teren za trening, jer prva ekipa trenira na glavnom, jesen i lošije vrijeme dolazi i nadam se da ćemo rješavati to kako bi stvorili maksimalne uslove za prvu ekipu", poručio je Malbašić.

"Lična karta"

Stojan Malbašić rođen je 15. septembra 1959. godine u Banjaluci. Fudbalom je počeo da se bavi u Borcu, koji ga je na početku karijere poslao na "kaljenje" u banjalučki BSK, da bi za Borac debitovao 5. aprila 1981. godine u Zagrebu, kada je crveno-plave vodio Husnija Fazlić. Bio je član generacije koja je u sezoni 1980-81 ispala u Drugu ligu Jugoslavije, a onda i član generacije koja se 18. juna 1989. po četvrti put vratila u Prvu ligu SFRJ. Učestvovao je u osvajanju Kupa Jugoslavije 1988. godine i Mitropa kupa četiri godine kasnije. Posljednja utakmica koju je odigrao u karijeri bila je protiv Vašutaša, u finalu Mitropa kupa 29. maja 1992. godine. Bio je igrač, kapiten, potom i trener prve ekipe u jednom dijelu prve premijerligaške sezone 2002-03, a kasnije i pomoćnik Draganu Vukši, Velimiru Stojniću i Zoranu Džimiju Mariću. Tokom prethodnih godina radio je sa svim selekcijama u omladinskoj školi, bio je sportski direktor, direktor i sekretar stručnog štaba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC