• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Na "Grbavicu" ne po bod, idemo da napadnemo Želju!

Autor Dragan Šutvić

Nakon dva kola, Borac ima šest bodova i osam postignutih golova. Mreža je za sad netaknuta.

 2. kolo m:tel Premijer liga BiH Borac Sloboda odjava Jagodić Crnogorac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dvije utakmice – šest bodova i gol-razlika 8:0!

To je učinak fudbalera Borca koji su nakon uvodnih 180 minuta na prvom mjestu premijerligaške tabele, a koji su ove večeri na Gradskom stadionu "uzeli mjeru" i ekipi Slobode, koja se pokazala kao "tvrđi orah" od Mladosti na premijeri.

Možda će vas zanimati

"Očekivao sam da može da se desi ovakva situacija, pogotovo zbog lošeg vremena. Sloboda je veoma dobro djelovala u prvom poluvremenu, što je djelo mog kolege Crnogorca. Ne želim, ipak, da se sad stvori neka euforija i da se razmišlja o visokim rezultatima, poput onog protiv Mladosti. To nije realno, mada bih ja kao svaki trener to volio. U otvaranju utakmice nismo uradili ono što smo željeli, a to je da dođemo do brzog vođstva. Nismo to uspjeli protiv ovakve postavke igre, koja je identična onoj koju je Slobda primijenila protiv Sarajeva u prijateljskoj utakmici, kada je takođe Husejinović bio najistureniji igrač. Upozoravao sam igrače da moramo da budemo maksimalno koncentrisani ako u prvih 10-15 minuta želimo da dođemo do vođstva. Imali smo tri pokušaja glavom, dva kapiten Vranješ i jedan Lukić, ali je Sloboda dobro prijetila, imali su opasne izlaske u kontranapade i to prebacivanjem lopta iza leđa naše odbrane", rekao je trener Borca Vlado Jagodić na konferenciji za novinare u odjavi utakmice.

Najvažnije je, ističe strateg crveno-plavih, da je upisana nova "trojka".

"Bit je da smo osvojili tri boda. Ne mogu ja da kažem da je bilo loše, kako će biti kad smo opet u prvom poluvremenu imali 15-ak šuteva prema golu? Jednostavno, lopta nije htjela u gol, ali smo se na pauzi dobro 'resetovali' i dogovorili kako ćemo u nastavku i, naravno, iskustvo je dovelo do ovog rezultata. Čestitam igračima, spremamo se za seriju koja dolazi. Imamo šest bodova, odličnu gol-razliku i na krilima toga imamo pravo da pravimo strategiju za ovo što nam slijedi", naveo je Jagodić, ne propustivši šansu da pohvali kolegu iz protivničkog tabora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Vrlo dobro znam, dok sam radio u Tuzli, koliko je Gradimir predan trener i koliko želi da napreduje. Ne sumnjam u njega i drago mi je da mladi ljudi vode Slobodu."

Prvi naredni Borčev ispit je Željezničar, a meč se igra u utorak na Grbavici.

"Drago mi je da na Grbavicu putujemo sa šest bodova. Toliko ima i Željezničar i očekujem sjajan derbi u tom smislu. Idemo tamo puni samopouzdanja, da odigramo maksimalno koliko u ovom trenutku možemo i ne sumnjam da će utakmica biti prava za one koji vole fudbal. Ne idemo tamo na neriješeno, idemo da napadnemo Željezničar i da ih pobijedimo. Ipak, treba mi malo prostora nakon ove utakmice, dok pregledam zdravstveni bilten a tu je i mnogo drugih faktora koji će odlučivati."

Ekipa Slobode propustila je nekoliko povoljnih šansi u prvom dijelu, što ju je, na kraju, koštalo pozitivnog ishoda.

"Želio bih, prije svega, da čestitam kolegi Jagodiću na pobjedi. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali fnih prilika i da je trebalo da postignemo bar jedan gol, međutim kao što svi znate, mi imamo jednu novu ekipu, sa dosta mladih igrača, uz par iskusnijih i oni su, jednostavno, platili danak neiskustvu. Međutim, moram da ih pohvalim jer se radi o karakternim momcima koji znaju šta hoće i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto. Naravno, biće nam potrebno mnogo vremena i strpljenja da ostvarimo ono što smo zamislili", rekao je večeras trener Tuzlaka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC