• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekcija SVIMA od Rafaela Varana: Ovako se postupa kada ti je najteže u karijeri!

Autor N.J.

Sam je prišao, stao i počeo da govori...

 Došao sam da pokažem lice pred vama i preuzmem odgovornost za ovo što se dogodilo Rafael Varan Izvor: Twitter screenshot - Oli Scarff/Pool Photo via AP

"Došao sam da pokažem lice pred vama i preuzmem odgovornost za ovo što se dogodilo večeras", rekao je Rafael Varan, nakon što je sam prišao odabranoj grupi reportera sa akreditacijama za revanš utakmicu Lige šampiona sinoć na "Etihadu".

"Ovaj poraz je na mene, moja je krivica", dodao je Francuz, čije su dve loše reakcija u svakom od poluvremena direktno uticala na golove Mančester sitija i eliminaciju Real Madrida.

Možda će vas zanimati

"Moraću ovo da prihvatim, odgovornost je samo moja. Žao mi je saigrača i svih napora koje su uložili. Dobro smo se pripremili, dobro smo igrali večeras, ali su nas moje greške preskupo koštale. Ništa nisam odradio kako je trebalo i ispali smo", nastavio je jedan od najboljih štopera sveta i, prema mnogim mišljenjima, ključni fudbaler za titulu šampiona sveta koju su Francuzi osvojili pre dve godine u Rusiji.

Bez pomoći povređenog kapitena Serhija Ramosa, koji je bio najglasniji u VIP loži, Varan je u tandemu sa Ederom Militaom od prve sekunde bio pod žestokim pritiskom navale "građana", koji su po naredbi Pepa Gvardiole pojačavali presing baš onda kada je lopta bila u posedu Realovih štopera.

Novi šampion Španije pao je na dva gola zaostatka već u 9. minutu, računajući i martovski poraz od 1:2 na krcatom "Santijago Bernabeu" stadionu, ali se nije predavao i zahvaljujući vanserijskim fudbalerima koje je Zinedin Zidan imao u veznom redu, kao i uvek spremnim Karimom Benzemom, uzvratio već u 28. minutu igre.

Oba tima imala su dovoljno prilika da postignu pogodak i pre tog 68. minutu, kada je evidentno uzdrmani Varan doneo još jednu pogrešnu procenu u "deljenju" obaveza sa golmanom Tibom Kurtoom, a veštom Gabrijelu Žezusu nije trebalo reći dva puta. Iz uloge asistenta za gol Rahima Sterlinga u prvom, ostvario se i kao strelac gola u drugom delu, što je bio udarac na koji Madriđani nisu imali odgovor do kraja.

"Nije mi se ovo često događalo u karijeri. Ne umem da objasnim svoje greške, znam da se takve stvari događaju u fudbalu, ali mi je jako teško u ovom trenutku", priznao je 27-godišnjak iz Lila koji već devet godina nastupa za najveći klub na svetu.

"Moramo da pokažemo jak karakter i vratimo se jači nego ranije", zaključio je veliki profesionalac, koji je kolegama fudbalerima, ali i trenerima iz svih krajeva seta i najrazličitijih nivoa takmičenja pokazao kako se postupa kada je teško...

...verovatno i najteže u karijeri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC