• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda na Sarajevo i Dinamo? Što da ne!"

Autor mondo.ba

Član Beograđana Miloš Vulić ne bi imao ništa protiv

 Miloš Vulić Zvezda na Sarajevo i Dinamo Zagreb zašto da ne Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić počeo je sezonu na najbolji mogući način, osvajanjem nagrade FSS za najljepši gol 1. kola Super lige Srbije. U izjavi za agenciju Anadolija, mladi Kruševljanin kaže da je prvu čestitku dobio od trenera Dejana Stankovića.

Možda će vas zanimati

"Drago je i njemu, iskreno je prišao i zagrlio me. Vidim da mu znači što sam probio barijeru i konačno postigao gol pod njegovim vođstvom. Ulio mi je ogroman motiv kada je došao za trenera i odmah izrazio želju da ja ostanem u Zvezdi. Sticajem okolnosti, dogodile su se neke stvari koje su usporile taj proces. Najprije povreda, a poslije sam morao i na hiruršku intervenciju zbog problema sa zubom. Kockice su se konačno sklopile, odradio sam cijele pripreme na visokom nivou i uloženi trud je već od prvog kola počeo da se isplaćuje."

Jednom može da bude slučajno. Drugi put je već riječ o majstoriji. Miloš Vulić je na utakmici protiv Novog Pazara ponovio scenu iz prošle sezone s meča protiv Lučana i dokazao da mu slobodni udarci postaju uža specijalnost.

"Volim slobodne udarce i to mi je omiljena pozicija. Često ostajem poslije treninga i uz pomoć živog zida vježbam izvođenje prekida. Slažem se da nije slučajnost jer od početka karijere mnogo pažnje poklanjam tom elementu igre. U Zvezdi ima nekoliko dobrih šutera, šef Stanković uvijek ima posljednju reč i on donosi odluku ko je zadužen za koji prekid. Desi se ponekad da i mi sami preuzmemo odgovornost u zavisnosti od osjećaja u datom trenutku. Na utakmici protiv Novog Pazara, Katai nije bio na terenu, ja sam postavio loptu na mjesto prekršaja i ispalo je kako se samo poželjeti može."

U prva dva kola šampionata, sve u Crvenoj zvezdi funkcioniše po planu i njeni navijači s pravom očekuju još jednu uspješnu sezonu na sva tri fronta.

"Spiridonović je otkrovenje, nisam ranije znao za njega i zaista me je iznenadio. Vidi se da će nam biti veliko pojačanje i jedan od glavnih aduta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Katai se vratio, s njim je bar lako. Vratio se u svoju kuću i jasno je da mu prija sredina. Uvijek se trudimo da novajlije prihvatimo na pravi način i da im olakšamo adaptaciju na Crevnu zvezdu, ali on je već dugo u klubu i osjeća se kao starosedelac. Nemamo nikakav problem ni s novim pravilom 'bonus igrača' jer su mladi igrači i ranije dobijali veliki prostor. Mnogo ih je koji su zreli za najveća iskušenja i trener čak može i da ih rotira. Mali Eraković je bio s nama i na prošlim pripremama, ali nije puno igrao. Sada je dobio šansu i odmah pokazao da posjeduje veliki potencijal. Ponaša se profesionalno i ako nastavi tako, napraviće odličnu karijeru."

Elitno srbijansko takmičenje prošireno je od ove sezone na 20 klubova, a superligaški fudbal igraće se ponovo u Novom Pazaru, Užicu, Bačkoj Palanci, Gornjem Milanovcu…

"Ako se izuzme Marakana, meni je najprijatnije da igram u rodnom Kruševcu. Tamo mi prorade emocije jer sam u Napretku stekao afirmaciju i zaslužio poziv Crvene zvezde. Biće zanimljivo i protiv Zlatibora, konačno ćemo zaigrati takmičarske utakmice na lokaciji koja je bila rezervisana za ljetne pripreme i prijateljske mečeve. Bitno je da smo startovali sa dvije pobjede i da smo odmah zauzeli lidersku poziciju na tabeli. Neće nas zavarati kiks Partizana u Novom Pazaru, razlika je svega tri boda, to je praktično samo jedna utakmica. Želja nam je da nastavimo s pobjedničkim nizom i ne obraćamo veliku pažnju na rezultate direktnih konkurenata za titulu."

UEFA je donijela odluku da srbijanski klubovi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope konačno mogu da ukrste koplja s timovima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To znači da bi Zvezda već u drugom kolu mogla da naleti na Sarajevo, a u trećem na zagrebački Dinamo.

"Zašto da ne? Nemam ništa protiv da se sretnemo s njima, štaviše volio bih da nas žrijeb spoji i da konačno na terenu pokažemo ko je bolji. Lakše je sada sve to organizovati bez prisustva publike, mada mi se ne dopada takav ambijent. Djeluje kao da je reč o prijateljskim utakmicama. Igra je u suštini ista, ali nema onog žara kao kada stadion zagrmi i kada te navijači prosto ponesu do pobjede. Vidimo da UEFA pokušava zvučnim efektima da stvori utisak prepunih tribina, ali to definitivno nije ista stvar", rekao je Miloš Vulić u intervjuu za agenciju Anadolija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC