• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev rival: Postoje 100 godina, samo dvije pobjede u Evropi!

Autor Dragan Šutvić

Evo šta sve treba da znamo o protivniku fudbalera Borca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

 Liga Evrope Sutjeska sve o protivniku Izvor: UEFA

Voljom kuglica u Nionu, banjalučki Borac će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmjeriti snage sa Sutjeskom iz Nikšića i to, bar kako sad stvari stoje, na banjalučkom Gradskom stadionu. Datum odigravanja utakmice je 27. avgust.

Klub iz Nikšića osnovan je prije tačno 100 godina kao SK Hajduk, da bi prije početka Drugog svjetskog rata promijenio ime u Hercegovac, a današnje ime nosi od 1946. godine.

Možda će vas zanimati

Početkom vijeka, u godinama prije sticanja crnogorske nezavisnosti 2006. godine, Sutjeska se takmičila u Prvoj ligi Srbije. Najbolji rezultat u tom takmičenju klub je ostvario u sezoni 2002-03, kada je zauzeo četvrto mjesto, iza Partizana, Crvene zvezde i OFK Beograda, što mu je omogućilo debitantski nastup na evropskoj sceni i to u Intertoto kupu.

Od 2006. godine, kada je Crna Gora postala nezavisna država, Sutjeska se bez prestanka takmiči u crnogorskoj eliti, a od tada pa do danas šampion je postala četiri puta i to 2013, 2014, 2018. i 2019. godine, dok je jednom osvojen Kup i to 2017. godine.

U prošloj sezoni, koja je prekinuta pet kola prije kraja zbog pandemije korona virusa, Sutjeska je zauzela drugo mjesto uz 55 bodova, 18 manje od šampiona, Budućnosti iz Podgorice.

Klub iz Nikšića je, inače, do sada odigrao 24 evropske utakmice i upisao samo dvije pobjede, ali to ne smije da zavara izabranike Vlade Jagodića, pogotovo ako se zna da je Sutjeska prošle sezone, u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, eliminisala šampiona Slovačke, Slovan iz Bratislave, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (1:1 u Bratislavi, 1:1 u Nikšiću, nakon jedanaesteraca 3:2 za Sutjesku).

Sutjeska je, inače, jedina dva evro-trijumfa zabilježila 22. juna 2003. godine, kada je u prvoj utakmici prvog kola Intertoto kupa savladala Union Luksemburg (3:0) i 9. jula 2015. godine, kada je u revanš utakmici prvog kola Lige Evrope trijumfovala nad Debrecenom (2:0), što je, ipak, bilo nedovoljno za prolaz u narednu fazu.

Osim toga, klub, koji svoje mečeve igra na stadionu "Kraj Bistrice", upisao je još osam remija i 14 poraza.

Ekipom je, inače, od marta 2017. do jula ove godine komandovao Nikola Rakojević – Peco, koji je sa banjalučkim Borcem 2004. godine došao do finala Kupa BiH, u kojem je na stadionu "Koševo" poražen od Modriče.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC