• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija A "vrvi" od ex-asova – hoće li tu biti mjesta za Alesandra Nestu?

Autor mondo.ba

Za sad ne jer su igrači Vinćenca Italijana na korak od ogromnog uspjeha

 Baraž Serija B Frozinone Specija 0 1 prva utakmica Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE

Antonio Konte je u Interu, Đenaro Gatuzo solidno komanduje ekipom Napolija, Simone Inzagi veoma uspješno vodi brigu o igračima Lacija, a nedavno mu se, osvajanjem prvog mjesta u Seriji B sa Beneventom, pridružio rođeni brat...

Probranom društvu nekadašnjih asova italijanskog fudbala mogao bi, 20. avgusta, da se pridruži još jedan, Alesandro Nesta, ali su šanse za to umanjene nakon večerašnjeg poraza njegovog Frozinonea od Specije:

FROZINONE – SPECIJA 0:1 (0:1)
/Đazi 21/

Možda će vas zanimati

Tim sa stadiona "Alberto Piko", gdje će za četiri večeri biti igrana revanš utakmica finala plej-ofa Serije B za plasman u elitu, trijumfovao je "minimalcem", a strijelac pobjedosnosnog gola na stadionu "Benito Stirpe" bio je Emanuel Đazi, koji je u 21. minutu krunisao sjajnu akciju saigrača.

Pogodak je to koji mnogo donosi Speciji, koja je u bližoj istoriji bila plasirana i na deseto i 13 mjesto Serije B, ali ništa ne rješava, što je na svojoj koži najbolje osjetio Kjevo u prošloj rundi.

Klub iz Verone je, naime, u polufinalu doigravanja savladao ekipu iz La Specije u prvoj utakmici rezultatom 2:0, uz jedan pogodak srpskog internacionalca Filipa Đuričića, ali je u finišu sve "prosuo" i rezultatom 3:1 ostao bez finala (po pravilima, dalje ide ekipa koja je bila bolje plasirana nakon ligaškog dijela), ali i prilike da nakon dvije "sušne" sezone vrati Derbi dela Skala u Seriju A.

Specija je, zahvaljujući trećem mjestu nakon 38 kola, izbjegla odigravanje preliminarne faze, dok je Frozinone, koji je "uhvatio" posljednje, osmo mjesto koje vodi u doigravanje, putu do finalnog dvomeča eliminisao Ćitadelu i Pordenone, koji su bili petoplasirani i četvrtoplasirani.

Izvor: Giuseppe Bellini/Getty Images Europe

Trećeplasirana ekipa drugoligaškog ranga možda je, u ovom trenutku, ipak prevelik zalogaj za klub koji je, u bližoj istoriji, dva puta nastupao u Seriji A.

Bilo je to u sezonama 15-16 i 18-19, a oba puta je Frozinone bio pretposljednji, te se odmah vraćao u niži rang...

SERIJA B – plej-of, finale

FROZINONE – SPECIJA 0:1 (0:1)
/Đazi 21/

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC