• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A sada ono za šta Zvezda živi - Evropa: Stanković poručio ko je prvi špic, govorio o "merkatu", ali i o Bajernu!

Autor Milutin Vujičić

"Rekao sam im da držimo gard visoko i da ne spuštamo ruke da ne bismo otišli u nokdaun".

 Crvena-zvezda-Evropa-UZIVO-prenos-Arena-Sport-livestream-konferencija-Dejan-Stankovic Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Dejan Stanković debituje kao trener u Evropi - baš protiv Evrope.

Gibraltarski šampion stigao je u Beograd gdje će u utorak (21,00, TV Arena Sport) izazvati prvaka Srbije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nije potrebno naglašavati da je Crvena zvezda apsolutni favorit u tom meču, a od toga ne bježi ni Stanković.

Možda će vas zanimati

Istakavši da će biti "na slatkim mukama" da sastavi ekipu, iako ovoga puta ne mora da uvrsti "bonus" igrače, Stanković je rekao da njegovi igrači neće poletjeti i da će pristup biti pravi.

"Krećemo sada u ono za šta Zvezda živi. Živimo za prvenstvo, ali je slatko kad se priča o evropskom takmičenju. Ozbiljan cilj i izazov za sve nas, radili smo proteklih mjesec dana da bismo ušli u takmičenje. Spremni smo, ali moramo to da pokažemo i na terenu. Hoću pristup kakav zahtijeva grb. Samo pristup da bude pravi i možemo naprijed", naglasio je Dejan Stanković.

Na pitanje šta je to zaškripalo u pobjedi od 3:2 u najboljoj utakmici ovogodišnje Superlige imao je spreman odgovor, naglasivši da je to moguće ispraviti.

"To se popravlja radom i koncentracijom. Samo tako se te greške ispravljaju. Znali su gde je došlo do grešaka, a to je samo gard. Rekao sam im da držimo gard visoko i da ne spuštamo ruke da ne bismo otišli u nokdaun. Visok gard i koncentracija. Bilo bi glupo da je sve savršeno, morali bismo da se štipamo da vidimo da li je to stvarno", kazao je trener Crvene zvezde.

Da li je šampion Gibraltara skautiran?

"Gledali smo Evropu i ono što smo vidjeli iz njihovog prvenstva koje je stalo u martu, našli smo neke prijateljske utakmice, dosta nismo… Vidjećemo da li ima nešto novo, ali od nas sve zavisi".

Izvor: MN PRESS

Ko je trenutno prvi špic Zvezde?

"Na sve računam, trenutno prednost imaju Ben i Tomane, bili su i povrijeđeni Pavkov i Boaći. Tomane je stegao zube protiv Spartaka jer je imao hematom, ali je ušao i napravio je razliku kada smo počeli da se spuštamo prema golu. Napravili smo preokret i računam na njega. Ben, Boaći i Tomane će biti u protokolu. Sigurno će Ben početi i drago mi je da je u igri stalno", kazao je Dejan Stanković i time odgovorio da će igrača sa Komora koristiti u špicu.

Njegove dobre igre i to što su u ekipi ostali svi napadači značili su obustavu potrage za novim rješenjem u špicu, iako je i Stanković govorio da je Makeda blizu.

"Ja se ne obazirem na priče, koncentrišem se na ono što imam, a ne na ono što će možda doći. Trudim se da izvučemo maksimum iz svakoga i ne pričamo o prelaznom roku jer je krenulo prvenstvo, kreću ozbiljne utakmice, pa sva energija ide na momke", kazao je Stanković i dodao:

KANGA

"Mislim da je to kristalno jasno gdje će igrati. On je edukovan kao fudbaler i nema nepoznanica po njega. Znam gdje ću ga staviti i šta ću tražiti od njega u defanzivi, a ofanzivu radi već fenomenalno".

"Makeda? 'Merkato' je živa stvar, može da bude blizu i da se odalji. Polako, prelazni rok je daleko, ne bih pričao o igračima koji nisu tu".

Interesantno pitanje odnosilo se i na "njemački mentalitet" koji je Bajern prošle nedjelje demonstrirao protiv Barselone kada ih je "gazio" sve do 8:2... To je prvo zbunilo Stankovića, ali je onda podsjetio na njegovu partiju protiv Kajzerslauterna koja se i danas prepričava.

"Da pričamo o Bajernu? Ima ona rečenica da je fudbal je igra 11 na 11, pa uvijek pobjeđuju Nijemci. Ali, imam ja jedan primjer iz 1996. godine gdje nisu pobijedili, a?".

"Specifična je situacija oko korona virusa. Vidjeli smo da Francuska i Njemačka nisu igrale do jula, Italija na svaka tri dana, pričajući sa Mihom rekao mi je da su predozirani zahtjevima, nije čak ni fizički nego mentalno. Onih 8:2 nije realno. Treba vidjeti i u kakvoj su oni kondiciji došli na turnir. Što prije se fudbal dovede u normalu, vratiće se i realne vrijednosti svih ekipa", zaključio je Stanković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC