• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lova do krova - Evo koliko Crvena zvezda može da zaradi od ulaska u Ligu šampiona!

Autor Milutin Vujičić

Još jedan dokaz zašto je učešće u Ligi šampiona prioritet u odnosu na Ligu Evrope...

 FK-Crvena-zvezda-zarada-Liga-sampiona-2020/21-koliko-Zvezda-moze-da-zaradi-od-Lige-sampiona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski šampion Crvena zvezda u utorak (21.00) počinje još jedne kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima će probati da se treći put uzastopno domogne grupne faze.

Prvi rival biće gibraltarski prvak Evropa, iduće nedelje je već moguće putovanje u Tbilisi ili Tiranu, dok nakon toga Crvenoj zvezdi preostaju još "samo" tri meča do cilja. Ono što su u prethodne dve sezone sa Milojevićem uradili u osam evropskih mečeva, sa Stankovićem bi mogli u pet zbog promjene sistema i igranja po jednog meča sve do plej-ofa.

Možda će vas zanimati

Osim što ulazak u Ligu šampiona odnosi prestiž u vidu takmičenja sa najboljim svjetskim ekipama, posebno bitan je i finansijski momenat.

Uprkos pandemiji korona virusa neće biti smanjenja zarade, pa tako ko dođe do plej-ofa zaradiće ukupno 1,4 miliona evra, dok ulazak u grupnu fazu donosi još "čistih" 15,25.

Novac od TV prava neće doneti mnogo Zvezdi, najvjerovatnije ni od ulaznica jer je malo vjerovatno da će biti dozvoljeno prisustvo publike, a lijepu finansijsku injekciju moglo bi da donese raspoređivanje novca na osnovu rezultata u posljednjih deset godina - koje se posebno vrednuje.

Pošto su već tri sigurna učesnika iza Zvezde na decenijskoj listi (Ren, Bašakšehir, Atalanta), Zvezda bi u slučaju plasmana dobila najmanje 4,43 miliona evra.

Ukupno gledano, Zvezda bi tako samo od učešća zaradila više od 20 miliona evra.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Podsjetimo i da pobjeda u grupnoj fazi Lige šampiona donosi profit od 2,7 miliona evra, dok se svaki bod plaća još 900 hiljada, pa je sasvim jasno zbog čega je igračima Dejana Stankovića veliki motiv da se i treći put zaredom plasiraju u ovo takmičenje, iako bi bolje rezultate imali u Ligi Evrope.

Tamo su nagrade znatno manje (grupna faza se nagrađuje sa 2,9 miliona evra), a Zvezdi je potrebno što više novca pošto je na poslednji dan 2019. godine dug iznosio čak 32 miliona.

(MONDO/Sportski žurnal)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC