• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo se nije desilo od Zvezdine 1991: Polufinale Lige šampiona, a nema timova iz tri najjače lige!

Autor Nebojša Marković

Neverovatan podatak u najjačem evropskom takmičenju.

 Liga-sampiona-polufinale-bez-klubova-iz-Engleska-Italija-Spanija-1990/91-Crvena-zvezda Izvor: Tanjug/Franck Fife/Pool Photo via AP

Kada je Lajpcig u četvrtak izbacio Atletiko Madrid iz Lige šampiona, bio je oboren jedan rekord Crvene zvezde, a sada se desilo nešto što nismo videli od 1991. godine i proleća kada su se crveno-beli popeli na krov Evrope.

Posle poraza Mančester sitija u polufinalu Lige šampiona, među četiri najbolja tima Evrope nema klubova iz tri istorijski najjače lige!

Možda će vas zanimati

Ispao je prvo Juventus, potom i Atalanta kao predstavnici Italije, a onda i Barselona kao predstavnik Španije. Sada kada nema Sitija, više u takmičenju nema ni Engleza, što se u Ligi šampiona nikada nije desilo.

Da bismo prvi put pronašli polufinale najjačeg evropskog takmičenja u kojem nema Engleza, Španaca i Italijana, morali bismo da se vratimo u pretposlednju godinu Kupa šampiona - sezonu 1990/91!

U sezoni 2019/20 u polufinalu će igrati Pari sen Žermen i Lajpcig u jednom i Bajern Minhen i Lion u drugom susretu za finalni okršaj. Pre 29 godina na tim mestima bili su Crvena zvezda, Bajern Minhen, Olimpik Marsej i Spartak iz Moskve!

U sezoni 1993/94, prvoj kada smo u novoformiranoj Ligi šampiona imali prava polufinala, dobili smo špansko-italijansko finale između Barselone i Milana.

Naredne dve sezone, posle pobede Zvezde u Bariju, Kup, odnosno Liga šampiona nisu ni imali polufinalnu fazu, već su se igrale dve grupe sa po četiri tima, odakle su pobednici grupa išli u finale.

Ipak, "fajnal ejt" turnir u doba korona virusa doneo je neke neočekivane rezultate i neočekivane učesnike polufinala. Toliko da je Bajern jedini preostali tim koji je podizao "ušati pehar".

Izgleda da je ova 2020. stvarno luda godina...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC