• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjerovali ili ne: Broji se svaki penal "vječitima", a Junajted ih izveo koliko Zvezda i Partizan zajedno!

Autor Milutin Vujičić

Falio im je doduše jedan da izjednače "zajednički rekord" dva najveća srpska kluba.

 Mancester-junajted-izveo-22-penala-Zvezda-i-Partizan-zajedno-23 Izvor: Guliver/Wolfgang Rattay/Pool via Getty Imag

Svaki jedanaesterac koji se dosudi Crvenoj zvezdi i Partizanu izazove buru navijača: da li je bio regularan, da li bi bio dosuđen drugoj ekipi, kome je više svirano ove sezone?

Penali su postali stalni predmet rasprave navijača, ali i klubova, koji ne propuštaju priliku da "zakače" jedni druge u saopštenjima, što je počelo i da iritira ljubitelje fudbala u Srbiji. Međutim, nismo posebni po tome, na svojoj koži osjetio je to i Mančester junajted, doduše bez žalbi drugih klubova.

Možda će vas zanimati

"Crveni đavoli" su sinoć poraženi u polufinalu Lige Evrope od Sevilje (2:1), iako su u većem dijelu utakmice bili bolji, a jedini pogodak dali su sa "bijele tačke".

Vjerovali ili ne, to je bio čak 22. kazneni udarac dosuđen za njih u ovoj sezoni.

Računaju se sva takmičenja u kojima su učestvovali, a oni su apsolutni rekorderi u "ligama petice". To je ujedno i najviše jedanesteraca dosuđenih nekom timu u posljednjih pet godina (Engleska, Italija, Njemačka, Francuska i Španija), dok je prethodni rekorder bila Barselona sa 24 (2015/16).

Junajtedu je pet penala dosuđeno u Ligi Evrope, nestvarnih 14 u Premijer ligi, a još tri u kup takmičenjima. Promašili su četiri u domaćem prvenstvu (Rašford dva, Marsijal i Pogba po jedan), dok nikakvih problema nemaju s tim otkako je odgovornost preuzeo Bruno Fernandeš.

Skupocjeni vezista koji je stigao zimus iz Sportinga dao je već osam golova sa "kreča", od ukupno 12 u dresu "crvenih đavola", pa je to statistika od koje se ne može pobjeći.

Međutim, da se vratimo Zvezdi i Partizanu, da li vjerujete da su u prošloj sezoni (računajući sva takmičenja) "vječiti" ZAJEDNO izveli samo penal manje od Junajteda?

Izvor: MN PRESS

U pitanju je istinit podatak: Zvezda je izvela ukupno 12 jedanaesteraca, dok je Partizan 11.

Crno-bijeli su imali ukupno dva penala u Ligi Evrope (AZ i Malatija) i devet u Superligi (samo jedan promašaj), dok su crveno-bijeli mali jedan u Ligi šampiona (promašaj Tomanea protiv Olimpijakosa), deset u Superligi (promašaji Pankova i Bena protiv Napretka), odnosno i jedan u Kupu Srbije sa Mačvom (promašaj Boaćija)...

Oba tima imala su i penal-serije, koje ne računamo u ovu statistiku. Zvezda je poslije mnogo muke i potrošenih živaca pobijedila Kopenhagen, dok je Partizan izgubio od Vojvodine.

Izvor: MN PRESS

Podsjetimo, prema podacima Međunarodnog instituta za fudbalsku statistiku (CIES) iz Švajcarske, objavljenog prije dva mjeseca, Zvezda je ekipa koja je izvela ubjedljivo najviše penala u Evropi u posljednje tri sezone (44 na 102 meča Superlige), dok je i Partizan bio u vrhu (31 na 102).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC