• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda, ipak, nije sve propalo za Njukasl...

Autor mondo.ba

Neće Arapi - hoće investitori iz Singapura!

 Njukasl kupovina grupacija Singapur Izvor: Guliver/Stu Forster/Allsport/Getty Images

Dolazak arapske grupacije u Njukasl bombastično je najavljen, navijači "svraka" već su krenuli da maštaju o spektakularnim pojačanjima koja bi klub odvela, prije svega, u vrh Premijer lige...

Krajem prošlog mjeseca, međutim, taj koncept je postao stvar prošlosti jer se grupa arapskih investitora, na čelu sa princem Muhamedom bin Salmanom, povukla iz cijele priče obzirom da se preuzimanje kluba "oteglo" iz više razloga (u dobroj mjeri i političkih).

Možda će vas zanimati

Ipak, prema posljednjim najavama sa Ostrva, možda nije sve propalo za navijače Njukasla jer – umjesto Arapa, mogli bi da dođu investitori iz Singapura!

Riječ je o korporaciji BNG (Bellagraph Nova Group), koja je smještena u Parizu, a koja je u saopštenju objelodanila da kontakti sa klubom postoje.

"Pregovori su u poodmakloj fazi, a naša grupacija je zaista posvećena cilju da se klub razvija i napreduje. S tim u vezi, 10. avgusta je u klub dostavljeno pismo namjere kao dokaz naše želje u investiranje", navedeno je, između ostalog, u saopštenju grupacije pod čijom "kapom" se nalazi 31 kompanija, a koja je, prema objavama na sajtu grupacije, prošle godine prihodovala čak 12 milijardi dolara.

Njukasl, inače, već dugo nije konkurentan na tlu Engleske.

U posljednjih dvadeset godina, "crno-bijeli" su samo četiri puta bili plasirani na jednu od prvih pet pozicija - od čega tri puta u prethodnoj deceniji, a ne treba zaboraviti ni da je klub tokom devedesetih godina, neposredno nakon formiranja Premijer lige, bio čak i na drugom mjestu pod komandom Kevina Kigena, a kasnije i ser Kenija Dalgliša.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC