• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jezive prijetnje iz Tirane pred gostovanje Crvene zvezde! Odsječena tri prsta - poruka Srbima

Autori Nikola Janković Autori Vladimir Sukdolak

Neko bi ovo mogao da shvati i kao prijetnju.

 Prijetnje--morbidne-poruke-navijaca-FK-Tirana-pred-gostovanje-Crvene-zvezde-u-Albaniji-na-Instagramu Izvor: Instagram/fktirona06

Umjesto da se raduju prilici kakva se ne ukazuje svaki dan i raduju dolasku evropskog prvaka u njihov grad, navijači Tirane proglasili su kampanju mržnje prema Srbima zvanično otvorenom.

Dan poslije plasmana njihovog kluba u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je postalo jasno da će im naredni rival biti Crvena zvezda, Albanci su na društvenim mrežama počeli da dijele morbidne poruke, koje bi mogle da budu shvaćene i kao prijetnja.

Pročitajte i ovo

Ovako "zvuči" jedan od postova...

View this post on Instagram

25.08.2020

A post shared byTirona Fanatics(@kftirona06) on

Crvena zvezda će narednog utorka gostovati u Albaniji poslije 75 godina.

Za razliku od duela koji je odigran u smiraj Drugog svetskog rata i koji je u to vrijeme predstavljao duel prijateljstva, novo gostovanje crveno-bijelih u prestonici Albanije dolazi u potpuno drugačijim okolnostima i neprijateljskoj atmosferi.

Prva i osnovna razlika je u tome što će meč između Zvezde i Tirane biti odigran u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno što će imati takmičarski karakter. Meč će se, takođe, igrati bez prisustva publike zbog pandemije korona virusa, tako da će tenzije na samom stadionu biti daleko manje.

Ali…

To nije spriječilo navijače dva kluba da na društvenim mrežama u kratkom vremenskom periodu razmijene neprijateljske "pozdrave", pa čak i prijetnje. Jedna od njih došla je od prve organizovane navijačke grupe u Albaniji, koju predstavljaju upravo ultrasi Tirane.

Grupa "Fanatiks Tirana" je na svom profilu na Instagramu objavila jeziv snimak sa pjesmom na srpskom: "Ubij, ubij, ubij, Srbina", a jedini opis je datum odigravanja meča sa Zvezdom u prestonici Albanije – 25. avgust 2020.

U oktobru 2017. Partizan je igrao u obližnjem Elbasanu protiv Skenderbega. U to vrijeme Nacionalni stadion u Tirani bio je u izgradnji, pa je meč morao da se igra na objektu na kojem je ranije gostovala i reprezentacija Srbije.

Crno-bijeli su bili smješteni u Tirani i za vrijeme boravka u Albaniji nisu imali nijednu neprijatnost, osim verbalnih za vrijeme meča u Elbasanu. Zanimljivo da su navijači Skenderbega pred duel sa Partizanom u obližnjim kafićima uživo pratili duel Crvene zvezde i Arsenala i da je bilo onih koji su navijali za Beograđane.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC