• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski fudbaler, u Albaniji kapiten: Nikakvih problema nema, svi me cene i poštuju!

Autor Dušan Ninković

Kako će gostovanje Crvene zvezde u Tirani izgledati otkriva fudbaler koji igra u Albaniji.

 Aleksandar Ignjatović, Srbin kapiten u Albaniji Izvor: MN PRESS

Nemamo često prilike da čujemo ili pročitamo intervjue koji daju srpski fudbaleri na privremenom radu u Albaniji, ali je gostovanje Crvene zvezde ipak posebna okolnost.

Tako su se Večernje novosti obratile Aleksandru Ignjatoviću, nekadašnjem fudbaleru Radničkog iz Niša, čačanskog Borca i Novog Pazara.

Možda će vas zanimati

Pored tih timova, u karijeri je bio član Fejnorda, mađarskog Honveda i Slobode iz Tuzle, pre nego što je zaigrao za Laci, tim iz elitnog ranga albanskog fudbala.

I veoma brzo pokupio simpatije.

''Da se igra u Beogradu, Tirana ne bi imala šanse. Ovako, zbog domaćeg terena, sve je moguće. Zvezda je favorit, imaju bolje igrače i očekujem da prođu dalje. Ako budu na svom nivou, ne bi trebalo da bude ikakvih problema'', ističe rođeni Nišlija.

Ovaj štoper je 2019. godine otišao u Albaniju, gde je odlično prihvaćen, a ubrzo je postao i kapiten tima za koji nastupa.

''Meni je jako dobro ovde. Nemam nikakvih problema, svi me poštuju i dobro se ophode prema meni. Kapitenska traka posle šest meseci je dovoljan pokazatelj'', kaže Ignjatović.

On je dobro upućen u kvalitete tirane, albanskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i narednog Zvezdinog protivnika u Evropi.

''Jednom smo ih pobedili, jednom smo izgubili od njih. Igraju dobar fudbal, veoma brzo. Najbolji deo tima im je vezni red. Utakmicu će odlučiti bitka na sredini terena, trijumfovaće onaj ko dobije taj deo polja'', dodaje iskusni defanzivac.

Od koga u takmov timu preti najveća opasnost?

''Promenili su nekoliko igrača. Otišao im je najbolji napadač, ali su tu i dalje dva brza krila. Kobina je brz i eksplozivan, dok je Elton Kale tehničar i njih dvojica prave razliku'', govori štoper, a trebalo bi da zapisuju u Zvezdinom stručnom štabu.

Stadion na kom će se igrati zbog sponzorskog ugovora nosi ime ''Er Albanija'' i pravi je fudbalski objekat.

''Stadion je fantastičan. Podloga je odlična, mislim da će odgovarati Zvezdinim igračima. Katai, Ben i ostali, biće im super za igru.''

Danas smo na društvenim mrežama videli neke skandalozne poruke, a kako mediji izveštavaju o toj utakmici?

''Do sada nisu pominjali Zvezdu. Mislim da je njima iznenađenje što je Tirana prošla prvo kolo. Videćemo narednih dana kako će to izgledati. Oni imaju dobre navijače, najbrojniji su, poput Zvezde u Srbiji'', zaključuje Aleksandar Ignjatović.

Meč tirana - Crvena zvezda je na programu u utorak od 20 časova. Ukoliko crveno-beli uspešno preskoče ovu prepreku, biće nosioci i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsećamo, Crvena zvezda je savladala Evropu sa Gibraltara (5:0), dok je Tirana bila bolja od Dinama u Tbilisiju (0:2).

(MONDO/Večernje novosti)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC