• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volim da se prepucavam sa njima, ali stvarno poštujem Partizan: Lalatović otpočeo uvod u novi duel Vojvodine i Partizana

Autor Pavle Knežević

Iako se taj duel igra tek u narednom kolu

 Volim da se prepucavam sa njima, ali stvarno poštujem Partizan: Nenad Lalatović Vojvodina Izvor: Screenshot/Mondo/Milutin Vujičić

Nenad Lalatović i navijači Partizana – to je sad već stara priča u srpskom fudbalu, ali dueli Vojvodine i crno-belih postaju novo "žarište" kada je u pitanju takmičenje na srpskim terenima.

Sledeće nedelje nas čeka novih okršaj ovih rivala, a uvertira je već počela, bez obzira što Partizan treba prvo da odigra protiv Inđije, a Vojvodina protiv Napretka.

Možda će vas zanimati

Trener Vojvodine već razmišlja o narednom sudaru sa Partizanom, ekipom koju je Vojvodina u kratkom roku pobedila prvo u prvenstvu, a onda i u finalu kupa na kraju prošle sezone.

"Mislim da nijedan tim u Srbiji nije uspeo da za pet dana dva puta pobedi Partizan i to u dve vrlo bitne utakmice. Prvenstvena je bila bitna za nas da se vratimo na treću poziciju, jer da tad nismo pobedili, sezonu bismo završili na četvrtom mestu. Pobedili smo 1:0, a pobedili smo i u najvažnijoj utakmici za Vojvodinu. Trijumfovali smo u finalu, doneli trofej u Novi Sad i obradovali naše navijače, koji su utakmicu gledali preko video-bima na punoj zapadnoj tribini 'Karađorđa' i jako želeli našu pobedu", kaže Lalatović za sajt kluba.

"Pred taj meč, Partizan je bio ubeđen da će nas pobediti, pa su već bili isplanirali slavlje u Beogradu i rezervisali restoran da ih čeka. Međutim, trofej ne osvaja onaj kome je namenjen, već kome je suđen. Obe utakmice su bile jako teške, a Partizan je sjajan tim, sa sjajnim pojedincima", ističe Lalatović.

Uprkos neskrivenom ratu sa "grobarima" i javnim prozivkama, trener kaže da poštuje Partizan.

"Ja volim malo da se našalim i prepucavam sa njima, jer i oni mene diraju, pa moram da im vraćam. Međutim, moram da kažem da stvarno poštujem Partizan. Da budem iskren, imam mnogo prijatelja koji su igrali tamo, a čak ima i dosta onih sa kojima se privatno družim i koji su veliki navijači Partizana. Prepucavanje postoji samo tokom utakmice, ali ne i posle meča, jer život ide dalje", kaže trener.

"Slobodno mogu da kažem da Partizanu iz sveg srca želim da uđe u grupnu fazu Lige Evrope, jer taj klub, igrači, stručni štab i uprava to apsolutno zaslužuju. Zaista tako mislim i svakom srpskom klubu želim sve najbolje u Evropi. Kako Crvenoj zvezdi iz sveg srca želim da uđe u Ligu šampiona, tako i Partizanu i TSC-u želim da uđu u Ligu Evrope, a isto to iz srca, iz duše, iz svega, želim i mojoj Vojvodini. Tešku utakmicu ćemo imati protiv Partizana, ali to je još uvek daleko i, u ovom trenutku, fokusiran sam samo na Napredak. To nam je jako bitan meč, kako bismo u miru mogli da dočekamo Partizan", rekao je Lalatović.

Kako trenutno stoje stvari, i meč protiv Partizana na "Karađorđu" igraće se bez prisustva publike.

"Mislim da nam to neće biti ni prednost, ni nedostatak, jer nama je svejedno da li se igra sa publikom ili bez. Kad ste fokusirani na utakmicu, vi publiku i ne čujete. Naravno, svaki derbi treba da se igra sa publikom i jako mi je žao zbog ove situacije sa koronom. Međutim, razumem da je najbitnije zdravlje svih nas. Kad Krizni štab bude rekao da publika može da se vrati na stadion, vratiće se, a do tada ćemo igrati bez publike, na šta smo se već i navikli. Ipak, uzimajući u obzir to kako je Vojvodina odigrala ove četiri utakmice, da je bio pun stadion, apsolutno ne bismo zaostajali za nemačkom, španskom ili italijanskom ligom. To su bili sjajni mečevi, u visokom ritmu, sa mnogo golova i šansi, a za srpski fudbal je dobro da se igraju takve utakmice", rekao je Lalatović.

No, pre Partizana sledi teško gostovanje u Kruševcu.

"Napredak je sjajan tim i tamo je uvek teško igrati. Ja to najbolje znam kao trener, jer mnogo puta sam u Kruševcu imao vrlo teška gostovanja. Sigurno neće biti nimalo laka utakmica. Oni su izgubili prošli meč i daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek, ali naravno, i mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo naš pobednički niz. Šanse su 50:50, a videli ste da je u prvom kolu Partizan jedva pobedio u Kruševcu. Napredak je imao mnogo šansi i rezultat je mogao da bude drugačiji, što samo govori o njihovom kvalitetu. Imaju sjajnog trenera, sjajne igrače i organizovan su klub, ali mi smo velika Vojvodina, a velika Vojvodina se nikoga ne plaši i protiv svakog ide na pobedu", rekao je Nenad Lalatović.

Utakmica između Napretka i Vojvodine igra se u nedelju od 17.30 časova, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC