• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAKSIMIR 1999, TIRANA 2020? Stanković kaže – NIJE isto! Nećemo nasjesti kao Dinamo (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Zvezdin trener posmatra isključivo teren i sport uoči odlaska u Albaniju. Kaže da "neće nasjesti" na taktiku Tirane iz Tbilisija.

 MAKSIMIR 1999, TIRANA 2020? Stanković kaže – NIJE isto! Nećemo nasjesti kao Dinamo  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde u nedjelju će imati dan za trening i za pripremu za put u Albaniju, gdje će u ponedjeljak poletjeti čarter letom za Tiranu. Naravno, uz najviše mere opreza i u pratnji i srpske policije.

U najavi utakmice protiv tamošnjeg prvaka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (utorak, 20 časova), trener crveno-bijelih Dejan Stanković nije želio da utakmici daje bilo kakav kontekst osim postojećeg - sportskog.

Možda će vas zanimati

Tako je odbacio i poređenja predstojećeg susreta sa onim iz 1999, kada je kao igrač dao gol za SR Jugoslaviju u istorijskom uspjehu protiv Hrvatske u Zagrebu, na stadionu Maksimir.

"Ne bih miješao dve stvari, nema veze sa vezom. Drugačiji je momenat bio prije 21 godine, drugačiji je sada, dvije utakmice, dva momenta, ali ne vidim ništa više od utakmice. Poslije 90 minuta, svako na svoju stranu", rekao je Stanković.

Na pitanje da li očekuje provokacije u Tirani, Stanković je rekao...

"Ne, idemo da igramo fudbal. Sami klubovi i zemlje koje se sreću nose svoju tenziju, ali ovo je sport, fudbal, idemo da igramo, da se takmičimo i da donesemo kući rezultat. Ni o čemu drugom ne mislimo. Provokacija ima i na drugim utakmicama, znate to bolje od mene. Ništa specijalno ne očekujem tamo"

Da li je za predstojeći meč teže pripremiti ekipu taktički ili psihološki?

"Dobro je pitanje. Mislim da je teže da ih smiriš, da im iskontrolišeš emocije da se ne 'sprže' pred tako važnu utakmicu. Pogotovo kada se igra samo jedna utakmica, gdje si unutra ili vani".

Između redova, Stanković je poslao poruku da njegov tim neće srljati na "Er Albanija stadionu"

"Utakmica traje 120 minuta. Ne mora to da bude u 20 ili 50 minuta. Može i u 80. Ne biramo, cilj opravdava sredstvo".

Trener Tirane rekao je u najavi da "pikira" Ligu šampiona i da daje svojoj ekipi prednost.

"Naravno da svaki trener treba tako da razmišlja i da gleda stvari kroz svoju ekipu i kroz svoj način rada, ciljeve... Ako si već prvak u svojoj zemlji, sigurno da ti je cilj da uđeš u grupnu fazu Lige šampiona. Sebe naziva favoritom, prihvatamo to, nemam nikakav problem. Mi znamo svoje kvalitete, znamo kako ćemo da nastupimo"

"I ja sam optimista. I ja želim da uđem u grupnu fazu. Teren će u 90 minuta pokazati ko je kakav".

Upitan da li je tokom igračke karijere imao slične utakmice "biti ili ne biti" (poput one u Maksimiru), Stanković je rekao da je sada definitivno svjestan koliko je teže pripremiti takve mečeve iz trenerskog ugla.

"Imao sam dosta utakmica 'biti ili ne biti'. Juče smo pričali u 'stafu' o tome. Bilo je utakmica i u klupskom i u reprezentativnom fudbalu. Sada znam da je lakše kada si igrač, ali bitno je iskontrolisati euforiju, unutrašnje emocije. Pritisak treba da postoji, to obožavam, pozitivna trema treba da postoji, jer te to drži na oprezu. Ako se opustiš, šamar sledi 300 odsto. Volim ovaj osjećaj, mnogo je teže, komplikovanije spremiti se kao trener nego kao igrač".

O IGRI TIRANE: NEĆEMO NASJESTI!

Izvor: MN PRESS

Zvezdin trener govorio je i o vrlinama i manama albanskog predstavnika. Igru Tirane komentarisao je kroz meč u Tbilisiju, gde je Tirana savladala Dinamo i zakazala meč protiv crveno-bijelih.

"Znamo i poznajemo rivala. Vidjeli smo i utakmicu u Tbilisiju kakva je bila. Dosta 'nizak' blok, organizovano branjenje, druga lopta, polukontra, kontra… Dinamo je imao posjed lopte, ali to je po meni način na koji možeš da pogriješiš. Bio je to sterilan posjed lopte, koji nije donio plod. U procentima to je bilo mnogo na strani Tbilisija, ali rezultat se gleda. Nećemo nasjesti na to. Ima tu par mladih momaka, i iskustvo treba da znači mnogo u ovakvim utakmicama".

Prema Stankovićevim riječima, meč protiv Evrope u prvoj rundi trebalo bi da bude pouka njegovom timu.

"Pričali smo prošli put o utakmici protiv Evrope, momci su htjeli da je završe u 15 minuta, što po meni nema potrebe uopšte. Bitno je kako si ušao u nju, da je uzmeš pod kontrolu, da zavisi od tebe i da iskontrolišeš i kada ima problema, da ne padneš pod uticaj nervoze, straha… Na tome radimo dosta. Ima sitnih detalja koje ne moram baš sve da otkrijem. Vidjećete i sami", zaključio je Stanković priču o utakmici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC