• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović za MONDO: S klupe Borca sugerisali gdje ću šutirati penal, Jagodić me odlično poznaje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napadač Širokog Brijega Toni Jović bio je strijelac drugog pogotka protiv Borca u derbiju petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je na "Pecari" lakše nego što se očekivalo pripao domaćinu (3:0).

 Toni Jović za MONDO nakon Široki Brijeg - Borac 3:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nekadašnji igrač Banjalučana je svojim golom iz "odbijanca" nakon što mu je golman crveno-plavih Bojan Pavlović odbranio penal, praktično zapečatio sudbinu gostiju u 37. minutu. Prethodno je Hercegovce u vođstvo doveo Stjepan Radeljić, da bi u nastavku konačnih 3:0 postavio Marko Pervan.

"Pokazali smo veliku želju za pobjedom, s obzirom na sva dogadanja u prošloj sezoni vezane za naše međusobne utakmice s Borcem. Naravno, pomoglo nam je i to što su odmarali nekoliko ključnih igrača, ali mislim da je na kraju ta naša velika želja bila ključna za ovako ubjedljiv trijumf", rekao je Jović za naš portal.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, posljednji mečevi u šampionatu u kojem su dva puta ispuštali prednost (protiv Veleža -2:2 i Radnika - 1:1), nisu dozvolili ni najmanje opuštanje tima sa "Pecare".

"Željeli smo da se iskupimo za dvije protekle utakmice koje nismo priveli kraju kako treba. Borac se okrenuo evropskim kvaifikacijama, što je i normalno, nakon dugo godina igraju u Evropi i prolaz im može donijeti puno toga, tako da nisu imali potrebe da forsiraju igrače koji većinom igraju. Misli su im već na toj utakmici (protiv Sutjeske u četvrtak), iako to po meni ne umanjuje našu dobru igru, koju pokazujemo iz kola u kolo", dodao je fudbaler hercegovačkog tima.

S obzirom na prvih pet mečeva, s pravom se može reći da je Široki Brijeg zabilježio odličan start u sezoni i postao najprijatnije iznenađenje u m:tel Premijer ligi BiH.

"Moram reći da su nas prije prvenstva većinom otpisali iz borbe za vrh, ali to nam je i odgovaralo, vrebamo svoju šansu iz sjene, polako i staloženo, i uz sreće da bude zdravlja, nadam se da ćemo i uspjeti ostvariti te ciljeve".

VRATIO MI SE TRUD I PATNJA

Jović se osvrnuo i na promašeni jedanaesterac, koji je realizovao tek iz drugog pokušaja.

"Pavlović mi je pročitao stranu, kasnije sam u priči s njim saznao da su mu sa banjalučke klupe sugerisali gdje da se baci. Imao sam to u glavi da se može desiti jer ipak sam igrao u Borcu dvije godine, kod trenera Vlade Jagodića i Zorana Dragišića, koji me odlično poznaju, ali eto nadavao sam se golova iz penala u prethodnim sezonama, slušao sam svoj instinkt i imao sreću da se meni lopta odbije i da postignem gol".

Toni Jović je u crveno-plavom dresu banjalučkog Borca nastupio na 50 utakmica i postigao devet golova u periodu od 2014-16, a u karijeri je još nastupao za Rijeku, Zrinjski i njemački Sportfrojnde Lote.

Nije želio na kraju da sakrije radost i što se upisao u strijelce nakon duge pauze izazvane neugodnom povredom.

"Drago mi je da sam nakon devet mjeseci uspio na takav način zabiti, vratio mi se sav trud i patnja koju sam prošao u tom periodu".

Izabranicima Tonija Karačića do reprezentativne pauze predstoji još gostovanje tuzlanskoj Slobodi.

"Što se tiče 'Tušnja', ne volim nikada da obećam pobjede niti išta slično, ali mi želimo trijumf u svakoj utakmici, pa tako i ovoj. Pokušaćemo da osvojimo sva tri boda i zadržimo se na vrhu tabele pred pauzu koju želimo da dočekamo u vrhunskoj atmosferi, kakva je sada, i spremimo se za nastavak sezone. Ide nam u prilog sto kreću evropska takmičenja, pa će klubovi iz vrha biti više fokusirani na to. Tu je naša šansa za dobrim rezultatima", zaključio je Jović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC