• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović može da odahne: Zrinjski nakon skoro 300 minuta zatresao mrežu za kraj negativne serije pred nastup u Evropi!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Mostarski "plemići" savladali su Slobodu u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i to poslije tri utakmice bez pobjede.

 Zrinjski - Sloboda 1:0, Premijer liga BiH, 5. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ogroman pritisak pred meč protiv Slobode pao je na pleća Mostaraca i trenera Mladena Žižovića, koji se našao na udaru javnosti poslije tri utakmice bez postignutog gola i sa samo jednim osvojenim bodom.

Govorio je u najavi mladi stručnjak da njegov tim nije zaboravio da igra fudbal uprkos porazima od Veleža i Borca, odnosno remija sa Radnikom, što su demonstrirali od samog početka subotnje utakmice na stadionu "Pod Bijelim brijegom", ali su do tri boda stigli zahvaljujući samo jednom pogotku.

Možda će vas zanimati

ZRINJSKI - SLOBODA 1:0 (1:0)

Već u petom minutu kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija je odlično reagovao na centaršut i glavom savladao golmana Slobode Adnana Golubovića, ali prečka je bila saveznik tuzlanskog tima.

Čuvar mreže Slobode majstorski je odbranio novu stopostotnu šansu Bilbije, ovog puta poslije akcije Pere Stojkića, spriječivši da "plemići" stignu do prednosti u 14. minutu.

Međutim, sedam minuta kasnije ni odlični Golubović nije mogao ništa nakon što je odbranio udarac Ognjena Todorovića, kojem se lopta odbila, a on je iz prve pronašao u kaznenom prostoru Anesa Mašića, koji je pogodio mrežu - 1:0.

Bio je to prvi pogodak za Zrinjski poslije "posta" od čak tri uzastopne utakmice i drugi Mašićev ove sezone u šampionatu BiH.

Ekipa sa "Tušnja" je tek poslije rezultatskog deficita polako počela da uspostavlja ravnotežu, da bi u 39. minutu uspjela da kreira dvije odlične šanse.

Najprije je Amar Beganović glavom pogodio stativu Zrinjskog, da bi potom poslije nove akcije Nemanje Tomaševića, šutirao iznad prečke sa nekih 11 metara.

U nastavku se uglavnom igralo bez izrazitih šansi do 69. minuta kada se Bilbija ponovo našao u stopostotnoj prilici, ali je previše oklijevao sa udarcem iz izgledne situacije, pa je izblokiran od strane kapitena Slobode Amara Beganovića.

Kako se meč bližio kraju, vjerovatno se trener domaćina Žižović prilično unervozio plašeći da se promašaji Bilbije, odnosno bolje rečeno, sjajne intervencije golmana Slobode u prvom poluvremenu neće osvetiti njegovom timu.

Umalo se to i dogodilo u 83. minutu kada je Banjalučanin iz tuzlanskog tima Fedor Predragović glavom šutirao tik pored stative, pa je Zrinjski sačuvao prednost i upisao vrijedna tri boda pred utakmicu sa Didelanžom u četvrtak u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ZRINJSKI: Horkaš, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Enin, Tičinović, Trebotić, Todorović, Filipović, Bilbija, Mašić. Trener: Mladen Žižović

SLOBODA: Golubović, Jusić, Uzelac, A. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Husejinović, Dž. Beganović, Mujagić, Maksimović, Predragović.Trener: Gradimir Crnogorac

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 5. kolo

Petak:

Željezničar - Mladost 0:1 (0:1)
/Hadžić 32/

Subota:

Široki Brijeg - Borac 3:0 (2:0)
/Radeljić 23, Jović 37, Pervan 52/

Zrinjski - Sloboda 1:0 (0:0)
/Mašić 21/

Nedjelja:

Krupa - Radnik

Tuzla siti - Olimpik (17.00)

Sarajevo - Velež (19.00, TV Arena sport)

TABELA: Željezničar12, Široki Brijeg 11, Borac 9, Sarajevo (-2) 7, Velež (-1) 7, Zrinjski 7, Tuzla siti (-1) 6, Sloboda 4, Mladost 4, Radnik (-1) 3, Krupa (-1) 3, Mladost 1, Olimpik (-2) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC