• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaški kafić usred Tirane: U Miletinom lokalu se čeka pobeda šampiona Srbije!

Autor Nebojša Marković

Zanimljiva priča iz glavnog grada Albanije.

 Zvezdaški kafić usred Tirane: U Miletinom lokalu se čeka pobeda šampiona Srbije! Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Tirana i jedan kafić u njoj, a u kafiću - Crvena zvezda. I ništa osim Crvene zvezde.

E tako je kada kročite u lokal Milete Dašića.

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda u utorak uveče igra meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tirane, a susret sa šampionom Albanije doneo je veliku pažnju javnosti.

Zvezda želi da uspešno prebrodi i drugu prepreku na putu ka najjačem evropskom takmičenju. Na tom boravku u Tirani, zabeležena je i jedna vrlo zanimljivo priča.

Poznato je da Crvena zvezda ima svoje navijače širom regiona, a u kolumni Neše Petrovića smo saznali da neki u Albaniji čak imaju i tetovažu Zvezde.

Međutim, Mileta Dašić ima pravi zvezdaški kafić.

"Poreklom sam iz Crne Gore, ali me je deda još dok sam bio dete naučio da pričam srpski. U mojoj porodici se uvek pratila srpska muzika i sport, a poznato je da je Jugoslavija imala velike sportske uspehe, kao što to sada čini Srbija", počinje Mileta Dašić za sajt Crvene zvezde.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Kako kaže, crveno-bele prati od malih nogu.

"Crvenu zvezdu smo uvek pratili, u periodu kada je postala prvak Evrope imala je izuzetno jak tim. Veliki broj odličnih igrača je bio deo Crvene zvezde u poslednjih trideset godina kako sadašnji trener Dejan Stanković, tako i Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i naravno Darko Pančev. Tim iz 1991. godine zaista je bio neverovatan i predstavljao opasnost za svaku ekipu."

Međutim, zašto zvezdaški kafić usred Tirane?

"Imao sam želju još od malih nogu da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Nikada nije bila sporna želja za otvaranje ovakvog objekta i čim sam stekao finansijske uslove to sam i učinio. Svaku posetu Beogradu koristio sam kako bih kupio neki rekvizit Crvene zvezde i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi. Drago mi je što imam podršku svojih sugrađana, koji nemaju ništa protiv moje klupske opredeljenosti i neretko posete upravo ovaj kafić."

Dašić na pitanje za koga će navijati u meču Tirane i Zvezde odgovara vrlo zanimljivo - za crveno-bele bi navijao i da mu rođeni brat igra u protivničkom timu.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

"Mislim da će biti dobra i tvrda utakmica, pošto dobro poznajem i tim Tirane, ali i pored toga mislim da je Crvena zvezda bolja ekipa i da će odneti pobedu večeras."

Gospodin Mileta se prisetio i jedne utakmice koju je odgledao na stadionu "Rajko Mitić".

"Navijači Crvene zvezde su zaista fenomenalni, mogu slobodno da kažem i najbolji na svetu. Pre mnogo godina bio sam na stadionu i priustvovao utakmici koju je Crvena zvezda odigrala protiv Dinama iz Drezdena. Rezultat je bio 3:0 za našu ekipu i sećam se da sam tada plakao od sreće", zaključio je Mileta Dašić.

Meč Tirana - Crvena zvezda na programu je u utorak od 20 časova.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC