• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što Zvezda mora da zna: Stadion koji će oduševiti i protivnik koji neće u najbitnijem meču sezone!

Autor Dušan Ninković

Da je protivnik iz Moldavije ili Irske, niko se ne bi brinuo.

 Sve što Zvezda mora da zna: Stadion koji će oduševiti i protivnik koji neće u najbitnijem meču Izvor: MN PRESS

Pre nego što se prethodna sezona završila, Crvena zvezda je znala šta joj je cilj za ovu. Praktično, čim je ''overena'' domaća titula, treći uzastopni plasman u Ligu šampiona se nacrtao kao cilj.

Uslovi su drugačiji, novi je trener, novi je format kvalifikacija, ali je evropska jesen u Beogradu obaveza i želja svih u klubu.

Možda će vas zanimati

I ako postoji neka situacija kada je pritisak dobar u sportu, onda je to ova. Umesto da ih pritiska protivnik, koji igrački nije bauk, ali u datim okolnostima može da bude iznenađenje, 20 fudbalera koji su otputovali sa Dejanom Stankovićem, pritisnuće imperativ rezultata.

Jer, nakon Sparte i Krasnodara, Trnave i Salcburga, Kopenhagena i Jang Bojsa, sada ne ide da se ispada u Albaniji.

Da je Crvena zvezda kvalitetnija od rivala, niko nema dilemu. Bez obzira šta izjavljuju iz redova albanskog tima, toga su svesni i oni. Šanse su im značajno povećane ukidanjem jednog meča u ovom kolu, kao i dobijanjem domaćinstva za meč o kom priča ceo Balkan.

Postoji i jedna dobra stvar, neće biti publike, pa su incidenti i provokacije svedeni na minimum.

O tom delu duela Stanković nije želeo da priča, pa se po izjavama koje je davao čini da je on najspremniji za odlazak u Tiranu. Veoma miran, staložen i hrabar u razgovoru sa novinarima je bio u Beogradu, ali i u Tirani. Istakao je da ovo ni po čemu ne liči na Maksimir, na kom je igrao 1999. godine.

Potrebno je samo tu mirnoću preneti na igrače.

Ono što je Tirana pokazala u Tbilisiju nije kvalitet koji treba da zabrine crveno-bele. Dupli blokovi, na kakve su navikli u Crvenoj zvezdi, požrtvovana odbrana svog gola i onda potencijalni napadi iz kontri, sve je to već viđeno. Usudićemo se da kažemo, čak i na višem nivou.

Zbog specifičnosti protivnika očekuju se velike promene u redovima crveno-belih. Iako je Stanković isticao da skoro ceo tim već zna, igranje dosta fudbalera zavisi od njihovog stanja na dan utakmice. Tako će tek danas biti doneta odluka o Rodiću, Benu i Tomaneu, što može da napravi tumbanja u postavi.

Trener Crvene zvezde nas je uverio da ga politika bliska ovom meču ne može dekoncentrisati, Tirana nije rival koji može da uplaši, a šta to onda Albanci imaju što bi moglo da zadivi crveno-bele?

Stadion, recimo. Novo fudbalsko zdanje u centru grada je objekat o kakvom se godinama priča u Srbiji, ali se još uvek nije napravio korak u tom smeru. Izgleda fudbalski, igrači tvrde da je podloga odlična, a to bi trebalo da prija kreativnom delu Zvezdinog tima.

Dolazak delegacije srpskog šampiona na stadion.
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Ostaje nam samo da se nadamo da će oni, u kakvom god sastavu bili, uspeti da sačuvaju hladnu glavu. Kako bi to na konferencijama u poslednjih nekoliko obraćanja javnosti rekao Dejan Stanković, ''utakmica ne mora da se završi u 15. minutu''.

Postepeno i hladnokrvno, Zvezda treba da dolazi do pobede protiv Tirane. Isto onako kako je to činila u nekim superligaškim mečevima, kada je protivnik na svom terenu znao da se zatvori, a oni veći deo meča potrošili na ''otkučavanje'' gola.

Iako su prethodnih dana iz Albanije stizale pretnje po društvenim mrežama, izostanak publike na stadionu umanjuje šanse za bilo kakvim incidentima. Zato se o tome ni ne razmišlja, a dobra organizacija Zvezdinog puta u glavni grad Albnije u mnogo čemu je pomogla sa tim.

Dok čekamo 20 časova i početak meča koji će suditi neiskusni Šveđanin Sjeberg, ostaje nam da se, uz MONDO kolumnu i razgovor sa Ivanom Gvozdenovićem detaljnije upoznamo sa prilikama u albanskom fudbalu. Nekadašnji kapiten crveno-belih govorio je o oba tima čiji je dres nosio.

Za Zvezdu, najbitniji meč sezone je stigao.

Možda će ih, podjednako važnih, biti i u nastavku, ali bi narednog leta, u prisećanjima navijača, ova utakmica mogla da dostigne kultni status. Zvezda se pobedom plasira u treće kolo, gde će biti nosilac i gotovo sigurno postaje učesnik grupne faze Lige Evrope.

To je samo utešna nagrada, glavna je šansa da se ponovo igra protiv najboljih u Evropi, a da Beograd opet ima predstavnika u elitnom evropskom takmičenju.

Zato Zvezda na gostovanju koje se čeka 75 godina, može da napravi veliki posao!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC