• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se mučio ceo meč, ali ima poruku ohrabrenja: Povreda mi smeta i nervira me, ali...

Autor Nebojša Marković

Najbolji teniser sveta imao je komplikovan prvi meč od povratka na teren.

 Novak Đoković se mučio ceo meč, ali ima poruku ohrabrenja: Povreda mi smeta i nervira me, ali... Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Novaku Đokoviću uopšte nije bilo lako, ali je uspeo - plasirao se u treće kolo Sinsinati mastersa i tako upisao pobedu u prvom zvaničnom ATP meču nakon pauze od više od pet meseci.

Najbolji teniser sveta je imao problema sa vratom, povredom zbog koje je odustao od učestvovanja u dubl konkurenciji, ali je na kraju savladao Rikardasa Berankisa 7:6, 6:4.

Možda će vas zanimati

Đoković je tim trijumfom nastavio niz nepobedivosti na početku sezone i sada ima skor 19-0 u 2020. godini.

"Dobro je vratiti se, čudan je osećaj igrati na praznom stadionu, ali mislim da je na kraju najvažnije da smo svi želeli da se tenis nastavi, da se takmičimo. U ovome uživamo i ovo volimo da radimo", počeo je Đoković nakon meča, a potom se osvruno na dešavanja na terenu.

"Bio je veliki izazov i Rikardas je izuzetno udarao loptu. Diktirao je igru, imao sam sreću da se vratim u drugom setu, dva puta sam gubio brejk. Uspeo sam da odolim. Očigledno da nisam bio ni blizu sa servisom, ali kada mi je bio potreban dobar servis, to sam pronalazio."

Đoković je prokomentarisao činjenicu da ga je povreda mučila već u prvom meču nakon višemesečne pauze.

"Da, nesrećno, posle šest meseci gde nema igre, i onda odjednom imate tako malu povredu. Nije ozbiljno da bih odustao od singla. Ali smeta mi i nervira me kod servisa, ali takođe, bolje je nego što je bilo prethodnih dana. Nadam se da ide u dobrom pravcu. Takmičim se i videćemo kako će reagovati posle ovog meča", kaže najbolji teniser sveta.

Sledeći rival biće mu Amerikanac Tenis Sandgren.

"Da, on je igrač za velike izazove protiv favorita. Video sam ga nekoliko puta kako igra, na Australijan openu zamalo da dobije Federera. On voli beton i za to je specijalista, ali nadam se da ću moći da podignem nivo, da se bolje osećam sa vratom i servisom."

Novak je potom otkrio i da uslovi za igru nisu isti kao prethodnih godina.

"Ovo je jako brz teren, ne znam šta su uradili sa podlogom, ali sigurno je teren 20-30 odsto brži nego inače, tako da treba da se i na to naviknemo", zaključio je Novak Đoković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC