• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi i Barselona – Puklo je: Gde će sada Leo otići? (ANKETA)

Autor Mladen Šolak

Naravno da Leo Mesi može da bira klub, pa i da se predomisli i ipak ostane u Barseloni. Ipak, ovo su trenutno najrealnije opcije pred njim.

 Lionel Mesi i Barselona – Puklo je: Gde će sada Leo otići? (ANKETA) Izvor: Guliver/Getty images/David Ramos/Michael Regan

Lionel Mesi i Barselona. Jedno bez drugog nezamislivo je u rečenici i to duže od deceniju i po.

Međutim, posle Barsine blamaže protiv Bajerna i očiglednog kraja ciklusa (pre)zasićenog tima, vreme je za novi, sveži početak. A po svemu sudeći, putevi će im se razdvojiti.

Danima unazad nije tajna da je Leo Mesi (33) ljut i nezadovoljan. Da nije tako sigurno bi lično demantovao ili bar javno podržao novog trenera Ronalda Kumana (57) koji čeka kraj zemljotresa da vidi šta će ostati od tima koji će voditi u novoj sezoni.

Možda će vas zanimati

Šestostruki osvajač Zlatne lopte ima ugovor sa Barselonom do 30. juna 2021. a ove nedelje je navodno u klub poslao faks i tim putem obavestio predsednika Đosepa Bartomeua i saradnike da planira da ode.

Zašto faks? Svakako da bi ostavio pisani trag da hoće da ode jer će situacija možda tek postati "pipava" u odnosu dve strane, ako Barselona odluči da odbije bilo koje ponude ispod 700 miliona evra, na koliko je određena njegova izlazna klauzula.

Mesi je obavestio klub da ovog vikenda neće ići na testiranje na kovid, koje je obavezno za sve igrače pred početak priprema. Bio je to verovatno njegov način da kaže – gotovo je.

Sada ostaje uzbudljiviji deo priče – gde će Mesi posle kluba u kojem je od kada je imao 13 godina i sa kojim je pisao istoriju?

Ovo su neke od opcija...

MANČESTER SITI, NARAVNO

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Nije potrebno ni objašnjavati da "građani" imaju sasvim dovoljno novca da preuzmu njegovu mesečnu platu od 8,5 miliona evra.

Važnije od novca, tu je Pep Gvardiola (49), sa kojim je Argentinac navodno u kontaktu još od poraza od Bajerna. Njih dvojica su u Barseloni osvojili sve dostupne trofeje (dva puta Ligu šampiona) i činjenica je da nijedan nije bio tako uspešan u kontinuitetu nakon toga.

"Građani" su prva opcija, svakako.

INTER – KOLIKO JE REALNO?

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

"Mogao bih lakše da pomerim katedralu nego da dovedem Mesija iz Barselone", rekao je Antonio Konte komentarišući navode medija da će "nerazuri" ozbiljno zagristi za Argentinca.

Želja mladog gazde kluba Stivena Ženga (28) sigurno postoji, ali ostaje veliko pitanje koliko je realno da klub sa Đuzepe Meace uspe da ubedi Mesija da dođe baš među crno-plave.

Dok je svađa Mesija i Barselone postajala sve očigledna, iz Intera su stizali navodi da klub jeste blizu dovođenja jednog igrača Barse, ali Artura Vidala.

Mesi je po svemu sudeći ipak naučna fantastika i za razmrdanog italijanskog velikana, koji ostavlja za sobom tešku deceniju.

Sledeća, treća opcija deluje izvesnije od ove... 

PARI SEN ŽERMEN, OPET SA NEJMAROM?

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Još jedan neverovatno bogati klub, koji neće žaliti katarske milione da ga dovede u Pariz.

Klub koji je već jednom obarao rekord kada je dovododio Nejmara za 220 miliona sada bi verovatno mogao da da i više novca od toga. Možda i svih 700 miliona?

Nejmar i Mesi, ponovo, ali ovog puta kod Tomasa Tuhela – kako bi to izgledalo?

KLUB IZ MANČESTERA, ALI ONAJ VEĆI

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Klub koji finansijski sigurno može da "pokrije" Mesijeve troškove i koji svojom veličinom sigurno odgovara njegovom apetitu.

Ekipa Ole Gunar Solskjera ušla je u finišu sezone i u Ligu šampiona i ostvarila taj važan uslov da uopšte sedne za sto sa Mesijevim ocem i da mu ponudi transfer.

Prema pisanju engleskih novinara, velikan sa Old Traforda ipak trenutno nije zainteresovan za ovu opciju, niti je spreman da uđe u trku za Argentinca.

U njoj je ipak mnogo ozbiljniji gradski rival.

Ovo su neke od Mesijevih opcija koje su se najviše pominjale. Kada se sve sabere, nameće se pitanje...

Anketa

Gde bi Mesi trebalo da nastavi karijeru?

  • U Barseloni

    27.27% (21)

  • U Mančester sitiju

    18.18% (14)

  • U Pari Sen Žermenu

    19.48% (15)

  • U Interu

    18.18% (14)

  • U Mančester junajtedu

    3.9% (3)

  • Ni u jednom sa spiska

    12.99% (10)

Gde bi Mesi trebalo da nastavi karijeru?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC