• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić poslije evropske pobjede Borca: Živio sam za ovaj dan!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Uvijek sam bio tu za klub, ovo mi je velika satisfakcija, živio sam za ovaj dan da bude bar upisano da sam izborio nešto što niko nije izborio posljednjih 40 godina", rekao je trener Borca Vlado Jagodić nakon istorijske pobjede nad Sutjeskom.

 Vlado Jagodić izjava nakon Borac- Sutjeska - Živio sam za ovaj dan Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki Borac ispisao je stranicu istorije pobjedom 1:0 nad Sutjeskom kojom je izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kapiten Stojan Vranješ u 35. minutu iz prve je šutirao i matirao Vladana Giljena za pobjedu i slavlje navijača na ulicama Banjaluke.

Možda će vas zanimati

Poslije utakmice trener Borca ocijenio je da je to bila rovovska borba, a tako je izgledalo i na terenu, jer je danski sudija Morten Krog pustio "mušku igru" tokom svih 90 minuta.

"Sutjeska iako dobro hendikepirana neigranjem nekih ključnih igrača u odbrani pokazala je nešto što nismo u potpunosti očekivali, a to je ta maksimalna čvrstina u duel igri, u kojoj se moji igrači nisu snašli u prvom poluvremenu, u drugom smo to popravili. Srećom postigli smo gol, a gol na ovakvoj utakmici je zlata vrijedan. Nismo željeli da igramo na jedan gol, nismo imali protok lopte, kao ni Sutjeska, ali je takva utakmica bila. Mnogo se u mislima znalo da se može izgubiti, a mnogo se dobilo. Zato čestitam mojim igračima koji su iskopali ovaj prolaz, jer nema umiranja u ljepoti u ovakvoj utakmici. Ovo je rovovska borba u kojoj odluči jedan detalj. Ponovo je kapiten bio lucidan, na pravom mjestu“, rekao je Jagodić.

Utisak je da se Borac nakon vođstva 1:0 na poluvremenu, već od početka nastavka krenuo da brani, a Jagodić je objasnio zašto je radio izmjene,koje su na kraju urodile plodom i Borac je sačuvao prednost.

"Kako je vrijeme odmicalo protivnik je pojačavao napad, a bio bi veliki problem zalijetati se protiv ovakve Sutjeske koja ima snažne, čvrste, borbene igrače, tako da smo mi parirali i zatvarali to što je on pojačavao. Nenadano smo ostali bez Dujakovića, ali sigurno da je i Sutjeski vrlo bitan Kojašević koji je izašao. Mislim ipak da smo zasluženo prošli“, rekao je on.

Trener Borca potom je istakao da je ova pobjeda izuzetno značajna nakon silnog truda koji je u proteklom periodu uložen da bi se Borac digao na viši nivo.

"Čestitam kompletno svim ljudima u klubu, na čelu sa bivšim i sadašnjim predsjednikom i svim ljudima koji nam obezbjeđuju u ovom trenutku sve što nam treba za vrhunske rezultate. Mi nemamo vrhunske rezultate u prvenstvu, ali ovom pobjedom mislim da smo napravili dobar psihološki pomak i mislim da će nam ovo  mnogo značiti u nastavku. Mnogo nam vrijedi ovo, čestitke svima što smo obezbijedili novi žrijeb pa neka nas neizvjesnost drži, a kolegi Radojičiću i Sutjeski želim sve najbolje u nastavku prvenstva".

Borac će nastupom u prvom kolu i prolaskom u naredni krug inkasirati ukupno 500.000 evra .

"Ovo je satisfakcija za sve ljude u klubu, za one što su uložili i svoja sredstva i sredstva od sponzora i prijatelja kluba. Ovo je neki revanš za to njima, ali i našoj publici. Ovo je poklon našim navijačima kojih nije nažalost bilo, stadion bi sigurno bio pun. Još ovo nije Borac koji bih ja želio da bude, ali ovo je Borac koji je izborio drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Drago mi je čuti da navijači slave. Još jednom hvala pogotovo bivšem predsjedniku kluba. Borac je sada moderan klub koji ima sve posloženo kako treba i meni je zadovoljstvo raditi ovdje. Ovo mi je peti mandat, ali nikada nije bilo bolje i drago mi je ako sam ovim plasmanom doprinio da napravimo dobru stvar“, istakao je Jagodić.

Prolaz u drugo kolo posebna je satisfakcija ne samo za upravu Borca, nego upravo za Jagodića, koji je odlazio iz kluba i vraćao se. Djeluje da mu se konačno sve vratilo!

"To je već sada zvuči lično. Ja to uvijek gledam kao dobit za klub. Ja sam uvijek bio za klub kada je trebalo. Naravno ovo je meni velika satisfakcija, živio sam za ovaj dan da bude bar upisano da sam izborio nešto što niko nije izborio posljednjih 40 godina. Ovo je moj klub, moj grad, presrećan sam večeras, kao sigurno i moje ćerke", istakao je Jagodić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC