• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" testirani na koronu, optimizam pred Vels

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Očekuje nas utakmica s nezgodnim protivnikom i neće nam biti lako, ali vjerujem da će sve proći kako treba i da ćemo pobijediti", rekao je trener golmana Zoran Sofrenić.

 "Zmajići" testirani na koronu, optimizam pred Vels U-21 reprezentacija BiH Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine jutros su odradili testiranja na korona virus, a danas je na rasporedu jedan trening, objavili su u srijedu iz Fudbalskog saveza BiH.

Trener golmana Zoran Sofrenić smatra da je prvi rival u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine Vels veoma neugodan protivnik.

Možda će vas zanimati

"Pripreme za predstojeće utakmice protiču u najboljem redu. Igrači koji su u ponedjeljak igrali utakmicu za svoje klubove su juče obavili trening regeneracije, a danas će svi raditi u punom kapacitetu. Ekipa je kvalitetna i radimo u lijepom ambijentu. Očekuje nas utakmica sa nezgodnim protivnikom i neće nam biti lako, ali vjerujem da će sve proći kako treba i da ćemo pobijediti", kazao je Sofrenić.

Jedan od onih kojem je Sofrenić trener je čuvar mreže Vladan Kovačević, koji očekuje bolju igru u odnosu na prethodni meč sa Velsom.

“Zbog utakmice u ponedjeljak tek sam se juče priključio ekipi. Međutim, nisam imao puno posla na zadnjem meču tako da sam odmoran i spreman za obaveze u U-21 selekciji i susret s Velsom. To je težak protivnik koji igra 'ostrvskim' stilom. Dosta su grubi, povuku se na svoju polovicu i čekaju priliku iz kontra napada. Na taj način su nas pobijedili u prošlom susretu. Siguran sam da ovaj put nećemo ponoviti greške, da ćemo odigrati bolje i doći do pobjede“, optimista je mladi golman Sarajeva.

I napadač Nedim Hadžić očekuje da će bh. tim protiv Velsa u Zenici odigrati dobro i doći do tri vrijedna boda.

"Prije svega, zahvalan sam selektoru na pozivu. Igrao sam dobro u proteklom periodu i drago mi je da sam ponovo u nacionalnom timu. Radimo jako na ovim pripremama. Cilj nam je da ostvarimo pobjedu u petak i nadam se da ćemo to i ostvariti“, kazao je Hadžić.

Bh. nade će u Trening centru FS BiH u Zenici 4. septembra ugostiti Vels, dok će četiri dana kasnije gostovati Moldaviji.

U grupi 9 kvalifikacija za EURO 2021 lider je Belgija sa sedam bodova, a slijede Njemačka (utakmica manje) i Vels sa po šest, BiH sa četiri i Moldavija sa tri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC