• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloševićeva era u Partizanu u znaku bolnih preokreta: Ovo su porazi koji su obeležili njegov mandat!

Autor Nebojša Marković

Dojučerašnji trener crno-belih otišao je sa klupe posle poraza kakvi su se Partizanu često događali.

 Porazi koji su obilježili mandat Save Miloševića u Partizanu Izvor: MN PRESS

Istorija se ponovila. Aleksandar Stanojević je stigao na klupu Partizana posle odlaska trenera koji je u klubu ostavio dubok trag kao igrač, posle poraza od Vojvodine, a pred meč protiv Rada.

Sve to je simbolika povratka Stanojevića u klub posle osam i po godina, a simbolika odlaska Sava Miloševića bio je poraz posle preokreta u završnim minutima utakmice.

Možda će vas zanimati

Baš to je bio poslednji "detalj" koji je pogurao Miloševića ka izlaznim vratima Humske 1, u odlasku koji se mnogo puta pominjao i imajući sve u vidu, možda čak i očekivao.

Na kraju je Vojvodina odigrala "završnu ulogu", kao što je to bio slučaj i posle onih 3:1 u polufinalu Kupa Srbije 2010. godine, kada je Goran "Plavi" Stevanović otišao sa užarene klupe.

Zaista je simbolično da je Miloševićev poslednji meč bio onaj u kojem je njegov tim imao prednost do 89. minuta utakmice, da bi potom ispustili sva tri boda u nadoknadi vremena.

I koliko god da su Miloševićevo vreme u Partizanu obeležili odlični rezultati u "večitim derbijima" i niz od četiri meča protiv Crvene zvezde bez primljenog gola, obeležili su ga i oni u kojima su crno-beli psihološki padali i gubili mečeve.

A ti padovi daleko su više odneli nego što su pobede u derbiju donele, više i od one u kojoj je Zvezda "pala" u poslednjih 10 minuta, pred potezima i golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića.

Savo Milošević
Izvor: MN PRESS

Dobro se još sećamo dolaska Voždovca u Humsku prošle godine, kada su sve do 91. minuta imali prednost posle gola Nemanje Nikolića. Strahinja Pavlović je u nadoknadi izjednačio, ali "valjak" je i to uspeo da prospe, pa je Marko Dević u 96. minutu doneo "zmajevima" sva tri boda.

Posle svega, njegov konačni učinak je 43 pobede, osam nerešenih i 16 poraza na 67 utakmica.

Ili kada je Napredak posle 33. minuta igre, takođe u Humskoj, gubio 2:0. I umesto da Miloševićev Partizan istinski bude parni valjak i samelje protivnika posle odličnog starta, Kruševljani su već do poluvremena smanjili prednost, a onda u poslednjih 12 minuta meča napravili potpuni preokret.

Šta tek onda reći o utakmici u Hagu, protiv AZ Alkmara? Čitavo evropsko proleće stalo je u tih pet minuta koliko je zloslutnom Drojfu bilo dovoljno da šokira Partizan i donese Alkmaru 2:2 vrednih prolaska u šesnaestinu finala Lige Evrope. Iako nije bio zvanično poraz, boleo je više nego ijedan drugi koji su crno-beli pretrpeli prošle sezone.

Na kraju se došlo i do nove sezone, dva poraza u prvih šest kola, a oba posle 3:2 u kojima je Partizan imao vođstvo 2:1...

Dovoljno da Savo Milošević kaže - dosta je.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC