• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponoćni breaking iz Katalonije: 'Los Mosos' goni predsednika Barse, Mesi i Pike preuzimaju klub!?

Autor Nikola Janković

Šta zapravo znači "veleobrt" u pregovorima Barselone i Mesijevog oca, saznali smo u smiraj ovog burnog sportskog dana.

 Ponoćni breaking iz Katalonije: 'Los Mosos' goni predsednika Barse, Mesi i Pike preuzimaju klub!? Izvor: Aitor Alcalde/Getty Images

Izgleda da vest o veleobrtu u igri Barselone i Lea Mesija nije bila potpuna.

Ili da niko nije čitao šta piše "malim slovima".

Malo pre nego što će kazaljke na sati označiti kraj dana, koji je milionima navijača Barse doneo prve nagoveštaje pozitivnih vesti još od onih 2:8 u Lisabonu sredimo avgusta, iz Katalonije je stigao pravi #breaking.

DA LI JE NAJBOGATIJI JAPANAC "MOZAK OPERACIJE"?

Možda će vas zanimati

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

"Specijalna jedinica katalonske policje 'Los Mosos' otvorila je istražni postupa i podnela tužbu protiv imućnog biznismena Đozepa Marije Bartomeua, kojom se aktuelni predsednik Barselone tereti da je zloupotrebio položaj i ostvario ličnu finansijsku korist", navodi list "El Mundo Deportivo", tradicionalno upućen u zbivanja na "Nou kampu".

"El Mundo" u udarnoj vesti otkriva da je Bertoumeu označen kao ključna figura u aferi "Barçagate", na kojoj katalonske vlasti u tajnosti rade već dugo vremena, ali za koju je javnost saznala u smiraj dana koju je obeležila još jedna "breaking" informacija iz uzdrmanog kluba - da je razgovor između Bartomeua i Mesijevog oca i menadžera, Horhea, dovela do (citiramo) "gotovo sigurnog ostanka najboljeg fudbalera sveta u klubu".

Nije bio mali broj onih koji su sa rezervom primili ovu vest, svesni Mesijeve isključivosti po pitanju moguće saradnje sa čovekom, koji je u "svlačionici" svrgnutog prvaka Španije označen kao "persona non grata" još tokom sezone 2019/20 i anatemisan kao osnovni uzrok posrnuća nekada dominantnog kluba u nacionalnim i kontinentalnim takmičenjima.

Ukoliko ova istraga dovede do izvođenja 57-godišnjeg Bartomeua pred sudiju u svojstvu okrivljenog, nekadašnji predsednik košarkaške i potpredsednik fudbalske sekcije, postaće treći uzastopni predsednik jednog od simbola ideje o nezavisnoj Kataloniji čiji će mandat biti završen u sudnici.

Dok je vodio brigu o košarkašima, Đoan Laporta morao je pred lice pravde pravo iz fotelje na "Nou kampu", a istim putem potom je pošao i njegov naslednik  Sandro Roselj, što je Bartomeu iskoristio i zauzeo upražnjeno mesto na Izborima u januaru 2014.

Naredni, na kojima će pravo glasa imati skoro 150.000 "sosiosa", urednih vlasnika članske karte kluba, morali bi da budu održani najkasnije do proleća 2021. godine, ali su zapravo počeli još prošle godine otvorenim "cepanjem" Borda direktora na dve struje.

Kao rivalska aktuelnom predsedniku, pojavila se opcija mladih biznismena uz koje, nezvanično, stoji fudbaler ekipe Đerar Pike, predsednik jedne od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija na svetu, "Rakuten", koja je u vlasništvu zvanično najbogatijeg živog Japanca, Hirošija Mikitanija.

Svi oni podneli su ostavke na funkcije tokom najjačeg talasa pandemije koronavirusa u Evropi i Španiji.

Pored toga što je ovaj globalni brend i generalni sponzor kluba, Mikitani je pomogao Pikeu u nameri da otkupi licencu za organizaciju Dejvis kupa u narednih 99 godina i potom reformiše ovo kultno takmičenje u svojevrstan teniski "Mundijal", koji smo gledali prošle jeseni u Madridu. Međutim, ultimativni cilj ovog nesvakidašnjeg tandema - tvrde pouzdani izvori- jeste preuzimanje kontrole nad drugim najpopularnijim i drugim najuspešnijim fudbalskim klubom u Španiji.

Ako je istraga sa kojom se susreće Bartomeu, koji pre dve nedelje nije naveo Pikeovo ime na listi igrača koji nisu na prodaju,  nagoveštaj njegovog naslavnog "silaska sa vlasti", onda teorija o Mesijevoj i Pikeovoj "zaveri" polako dobija na kredibilitetu.

Takve vesti su u četvrtak uveče stizali radio talasima do slušalaca uticajnog radija "Kadena Ser".

Tokom emisije "El Larguero", novinari su breaking vesti sa "Nou kampa" povezali sa Bartomeuovom odlukom da raskine saradnju sa advokatskom kućom, koja je pre tri godine posredovala prilikom pregovora sa Leom i Horheom Mesijem, oko produžetka saradnje i dodavanja retko viđenih klauzula u ugovor vredan 50 miliona evra po sezoni.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC