• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo pojačanje Borca: Nema dvoumljenja kada stigne poziv iz Banjaluke

Autor mondo.ba

Makedonski internacionalac ističe da je imao mnogo ponuda na stolu, ali se odlučio za Gradski stadion.

 Novo pojačanje Borca Boban Georgiev: Nema dvoumljenja kada stigne poziv iz Banjaluke Izvor: FK Borac/Promo

Mladi reprezentativac Makedonije Boban Georgiev (23) potpisao je ugovor sa banjalučkim Borcem, a reprezentativnu pauzu u m:tel Premijer ligi BiH iskoristiće da se što bolje upozna sa novim saigračima, ali i radom šefa struke Vlade Jagodića.

"Došao sam u veliki klub, koji ima dugu i uspješnu tradiciju i u bivšoj državi, a sada je na meni da se što prije uklopim u novu sredinu te da što prije izborim mjesto u startnoj postavi. Imao sam stvarno dosta ponuda, ali kada je stigla konkretna iz Banjaluke, nisam se ni trenutka dvoumio. Borac je klub koji je bio prvoligaš u bivšoj državi, sigurno jedan od najboljih u BiH i ovdje ću sigurno imati dosta prilike da napredujem", izjavio je Georgiev za "Glas Srpske".

Možda će vas zanimati

Georgiev igra na poziciji lijevog krila. Do sada je nosio dres superligaša Srbije Radnika iz Surdulice, dok je ranije nastupao za Sileks i Bregalnicu u Sjevernoj Makedoniji. Borac će mu biti prvi klub u BiH.

"Iskren da budem, ne poznajem dobro saigrače, ali vjerujem da ću se veoma brzo uklopiti. Gdje god sam do sada igrao, brzo sam se uklapao i očekujem da to bude i u Banjaluci. Prvi utisci o gradu su veoma pozitivni i vjerujem da će sve biti kako sam planirao. Znam da u ovoj ligi igraju dvojica mojih drugova iz mlađih reprezentativnih selekcija Makedonije. To su Viktor Angelov u Širokom Brijegu i Konstantin Češmeđijev u Veležu. Sa njima često kontaktiram i saznao sam neke osnovne stvari o premijerligaškoj konkurenciji", istakao je Georgiev.

RIO AVE

Borac će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 17. septembra na svom stadionu igrati protiv portugalskog Rio Avea. "Ne treba da trošimo puno riječi na njih, jer je jasno da je portugalska liga daleko kvalitetnija od takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, nema predaje, pogotovo što smo domaćini. Ako zaigram na tom meču, obećavam da ću dati sve od sebe da prođemo dalje", poručio je Georgiev.

U Banjaluku je stigao kao slobodan igrač. Nakon isteka ugovora sa Surduličanima, nastavio je da trenira, tako da se nalazi u poprilično dobroj formi.

"Vjerujem da sam dobro fizički spreman i da ću veoma brzo dostići željeni nivo forme, a na stručnom štabu je da procijeni kada ću moći da budem u konkurenciji za prvi tim. Znam da neće biti nimalo lako da se izborim za mjesto u startnoj postavi, ali se izazova ne bojim", rekao je talentovani fudbaler, koji je karijeru počeo u omladinskim selekcijama skopskog Metalurga.

Georgiev je svjestan da su ciljevi Borca najviši, šampionski.

"Nadam se da ću moći da pomognem ‘crveno-plavima’ da ispune sve zacrtano, ali i možda da prevaziđemo planirano. Zašto ne bismo osvojili ne samo jedan nego i više trofeja", poručio je optimistično Georgiev, koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC