• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo neće obradovati navijače Borca: Rio Ave slavio u Pasoš de Fereiri i doveo igrača Mančester sitija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rival Banjalučana u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao drugu pripremnu utakmicu pred novu sezonu i angažovao novo pojačanje.

 Rio Ave, prva pobjeda na priprema i angažman fudbalera Mančester sitija Izvor: Gulliver/Getty images, Henriques Da Cunha

Fudbaleri Rio Avea, koji će 17. septembra gostovati na banjalučkom Gradskom stadionu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, zabilježili su prvu pobjedu na pripremama.

Možda će vas zanimati

Poslije remija sa Maritimom (0:0) prije nekoliko dana, izabranici Marija Silve su u srijedu stigli do trijumfa u Pasoš de Fereiri rezultatom 1:2 (0:2).

"Zeleno-bijeli" su na stadionu "Kapital do Movel" poveli golom Bruna Moreire u 15. minutu iz jedanaesterca, a već u narednom napadu, povisili su na 0:2 što je bio rezultat prvog poluvremena. Strijelac drugog pogotka za Rio Ave bio je Karlos Mane.

U nastavku, kad su obojica trenera "izmiješala" sastave, bolje se snašao domaćin, koji je uspio da smanji takođe golom iz penala. Siguran sa "kreča" bio je debitant u domaćem timu Martin Kalderon.

Ipak, pored pobjede, najvažnija vijest iz portugalskog kluba je dolazak fudbalera Mančester sitija Riotara Mešina na dvogodišnju pozajmicu u Rio Ave s opcijom trajnog otkupa ugovora.

Dvadesetdvogodišnji mladi reprezentativac Japana je prethodnu sezonu proveo u škotskom Hartsu, takođe kao pozajmljeni igrač, a u klubu iz Edinburga je odigrao 19 mečeva i postigao tri gola.

U prvoj izjavi za medije u Portugalu je rekao da želi biti koristan ekipi u portugalskom šampionatu, ali i posebno u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Nadam se da ću pomoći timu da stigne do grupne faze Lige Evrope sa mnogo golova i asistencija", izjavio je ofanzivni vezista, koji može da igra i kao drugi špic ili krilni napadač.

Avgusta prošle godine je stigao u Mančester siti iz Gamba Osake, a već se pridružio novim saigračima pod komandom Marija Silve.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gox

Cuj neće obradovati navijače Borca,kao da su doveli Mesija ,a ne nekog azijata koji veze nema ,dobiće rio ave tricu u BL

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC