• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević debitovao pobjedom na klupi "zmajića": Rezervista Resić se "osvetio" Velšanima! (FOTO+VIDEO)

Autor mondo.ba

Mlada selekcija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

 U-21: BiH - Vels 1:0, kvalifikacije za EP Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Sjajan debi novog selektora "zmajića" Slobodana Starčevića!

Mlada selekcija BiH (U-21) dočekala je u Trening centru Fudbalskog saveza BiH vršnjake iz Velsa i nadigrala ih u svim segmentima fudbala na zvaničnom debiju selektora Slobodana Starčevića, osvetivši se gostima za minimalan poraz u novembru prošle godine.

BiH - VELS 1:0 (0:0)

Možda će vas zanimati

Gol odluke postigao je Šefkija Resić, kojem je u nastavku meča priliku da debituje pružio Starčević!

No krenimo redom...

U prvom dijelu, BiH je bila bolja, imala je posjed lopte i izglednije prilike, a najbolju šansu za "zmajiće" u 22. minutu propustio je Jovo Lukić.

Napadač banjalučkog Borca odlično je ispratio pas veziste Ajntrahta iz Frankurta Marijana Ćavara, izbjegao ofsajd i istrčao ispred golmana Velšana, koji je dobro reagovao i odbranio njegov udarac.

Priliku za pogodak i vođstvo BiH imao je i as bijeljinskog Radnika Vladimir Bradonjić u 33. minutu, kada je pogodio nekog od igrača Velsa, lopta je promijenila smjer i završila tik pored stative.

Do odlaska na odmor, prijetili su Starčevićevi fudbaleri, ali je golman Adam Pržibek ostao nesavladan.

Jedini udarac ka golu Vladana Kovačevića u prvom poluvremenu uputio je u 38. minutu Nejtan Pol Brodhed pogodivši spoljni dio mreže iako je golman Sarajeva "bio na toj lopti".

"Zmajići" su i početkom nastavka imali više od igre, međutim, prvu pravu šansu kreirali su gosti u 60. minutu, preciznije Brodhed je šutirao glavom, ali se dobro snašao golman Kovačević i spriječio pogodak Velšana.

Tri minuta kasnije Aron Luis centrirao je oštro u kazneni prostor, ali je Lijam Kalem bio za malo kratak pa je propala prilika gostiju.

Međutim, kazna na drugoj strani uslijedila je u 74. minutu kada je rezervista Šefkija Resić izbjegao ofsajd poslije odlične asistencije Rijada Sadikua i uz malo sreće, savladao je velškog golmana - 1:0.

Pogodio je selektor Starčević sa izmjenom gurnuvši u vatru u drugom poluvremenu fudbalera Sarajeva na pozajmici u srpskom superligašu Novom Pazaru. A Resić mu se odužio pogotkom na svom debiju, ali i debiju banjalučkog stručnjaka na klupi "zmajića.

Do kraja susreta, BiH je bez većih problema stigla do trijumfa u kvalifikacijama za EURO 2021 i trenutno je na trećem mjestu sa sedam bodova iza Belgije sa takođe sedam i Njemačkom sa dva boda više. Doduše, i "crveni đavoli" i "panceri" imaju po utakmicu manje.

Naredni meč, "zmajići" igraju za četiri dana u Moldaviji i u slučaju nove pobjede, mogu se ponovo umiješati u bitku za sami vrh i plasman na završni turnir.

BiH: Kovačević, Beganović, Sadiku, Mujakić, Pidro, Ćavar, Kovač, Mustedanagić, Bradonjić, Salčin i Lukić. Selektor: Slobodan Starčević

Vels: Przibek, Luis, Bojes, Evans, Pul, Kuper, Kalen, Barton, Haris, Tejlor, Brodhed. Selektor: Pol Bodin.

TABELA GRUPA 9: Njemačka 9, Belgija 7, BiH (+1) 7, Vels (+1) 6, Moldavija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC