• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvatskoj slušaju samo Bebeka: Vrijeđaju ga, prete mu, tukli ga, ali on i dalje svira!

Autor Nikola Janković

Ovaj 184. "vječni derbi" između Hajduka i Dinama već je "počeo" izborom glavnog sudije.

 Ivan Bebek Hajduk Dinamo septmebar 2020 Izvor: EuroFootball/Getty Images Europe

U subotu od 19.05 na "Poljudu" počinje 184. "vječiti derbi" u istoriji, a prvi između Hajduka i Dinama u sezoni 2020/21.

Četvrti put u nizu sudiće ga Ivan Bebek.

Možda će vas zanimati

Ova informacija po pravilu iznervira Torcidu, koja u liku 43-godišnjaka iz Rijeke prepoznaje "produženu ruku" Zdravka Mamića i jednu od Dinamovih poluga moći u Hrvatskom nogometnom savezu.

U vrijeme kada se publika okupljala na tribinama, Bebekovo ime u Splitu redovno se izgovaralo uz uvrede i prijetnje, a događalo se i da ne ostane samo na prijetnjama.

Poslednji slučaj, kada je Bebekova sigurnost bila neposredno ugrožena, jeste tuča ispred noćnog kluba u Sinju iz 2019. godine, neposredno po završetku utakmice između Lokomotive i Hajduka, koju je Dinamo "filijala" dobila rezultatom 3:2 uz arbitražu pomenutog Riječanina.

Nezvanično, tada je "mlađa garda" navijača Hajduka prepoznala sudiju sa FIFA značkom za šankom, potom ga vrijeđala i tražila da napusti objekat, a kada je ovaj to uradio uz pratnju obezbjeđenja i došao do automobila na parkingu, huligani su istrčali napolje i fizički nasrnuli na njega.

Nesrećni Riječanin se nakako izvukao bez teških povreda, iako je poslije udarca pesnicom u glavu pao na tlo i primio još nekoliko udaraca nogama, ali ne i pripadnik obezbjeđenja, koji je u nastavku "proslave" ubodem nožen.

Vlasnik objekta je potom tvrdio da ova dva napada nisu imala veze jedan s drugim, ali je Bebek i prije i poslije toga imao problema sa prijetnjama i anonimnim pozivima.

Istorijski, Bebek je Hajduku sudio 63 puta i skor "bilih" na tim mečevima iznosi 25-18-20 uz 149 žutih, sedam crvenih kartona i 11 penala. Dinamu je dijelio pravdu sedam puta manje, učinak "modrih" je 41-10-5 uz 102 žuta, pet crvenih kartona i devet penala.

Posljednji put, Bebek je vodio "vječiti derbi" 12. jula ove godine u Zagrebu, kada su Splićani pobijedili šampiona na "Maksimiru" rezultatom 2:3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC