• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfermarkt otkriva: Real Madrid ga platio 75.000.000, a "prodao" za NULA evra!

Autor Nikola Janković

Nestao je praktično dolaskom Zidana na klupu, u januaru 2016. godine...

 Dzejms-Rodrigez-bez-obestecenja-presao-iz-Real-Madrida-u-Everton-placen-je-bio-75-miliona-evra Izvor: Robert Cianflone/Getty Images South America

Najbolji strelac i član idealne postave Svetskog prvenstva u Brazilu, zvali ga Džejms ili Hames Rodrigez svejedno, nije prešao u Everton za 25 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Prešao je za procente od naredne prodaje, što je tokom pregovora bio jedini Realov uslov za transfer kolumbijskog veziste na "Gudison park", navodi "Transermarkt".

Izvor: Guliver, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Pozivajući se na svoje izvore i dokumentaciju u koju su imali uvid, administratori sajta posvećenog realnoj proceni vrednosti igrača i proverenim informacijama o detaljima transfera, navode da je Karlo Anćeloti doveo 29-godišnjaka bez utrošenog evra na obeštećenje. Posle dve godine provedene na pozajmici u Barseloni i neprimetnog povratka na "Bernabeu" prošle sezone, u kojoj je kod Zinedina Zidana zabeležio 14 nastupa i postigao jedan gol, Rodrigez je i dalje bio pod ugovorom sa klubom.

Kako bi se ovaj transfer po svaku cenu dogodio, predsednik Florentino Perez u startu se odrekao ideje da će zaraditi na odlasku istog momka, za kojeg je Monaku pre šest godina dao 75 miliona evra, a Mesutu Ozilu pokazao put u London kako bi oslobodio dres s brojem "10" za buduću zvezdu.

Rodrigez je samo u prvoj sezoni po dolasku u Španiju, upravo kod novog-starog trenera Anćelotija, nagoveštavao da bi mogao postati ona "desetka" koju Madrid i dalje čeka, ali je potom njegov uticaj na igru navale u kojoj su bili Kristijano Ronaldo, Garet Bejl i Karim Benzema počeo da slabi.

Nestao je praktično dolaskom Zidana na klupu, u januaru 2016. godine.

Levonogi dribler bio je poslat u Bavarsku na pozajmicu koja nije mogla da traje kraće od dve godine, a potom bio "nuđen" zainteresovanim stranama tokom većeg dela sezone 2019/20.

Na kraju, kada mu je vrednost na tržištu pala "okruglo" za sumu koju je Real platio u afektu posle Mundijala, bio je praktično slobodan u nameri da se ponovo sastane sa omiljenim trenerom, Anćelotijem. Njih dvojica sarađivala su kratko i nesrećno tokom "Karlitovog" kratkog boravka u Nemačkoj.

Ova vest ujedno znači da Anćeloti pred start prve pune sezone u Evertonu nije potrošio 70 miliona evra na trojicu vanserijskih igrača, već znatno manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC