• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On, Ćavi, Inijesta: Nije Soprano, nije Montana, Kros je omiljeni lik Zinedina Zidana!

Autor Nikola Janković

"Njegova virtuoznost dolazi iz staloženosti", pronašao je Zidan perfektan opis igre jednog od dvojice nezamjenljivih u veznom redu njegovih Real Madrida, iz Messi-CR7 ere i post-Kristijano perioda života u prestonici.

 Toni-Kros-Real-Madrid-Izjava-Zinedina-Zidana Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Zinedin Zidan rijetko hvali, a i to ponekad.

Njegov izraz lica kada govori u pojedincima jednako je nevoljan kao i rečenice.

Ali kada je po povratku u Francusku po završetku četvrte sezone, a treće pune na klupi Reala, trebalo da odgovori na pitanje o Kristijanu Ronaldu, Garetu Bejlu, Luki Modriću, Serhiju Ramosu i ostalim velikanima, koje je trenirao i trenira u Madridu…

…Francuzu nije bilo potrebno postavljati potpitanja.

Možda će vas zanimati

Izvor: Pool/Getty Images Europe

"Istina je da ću, kada se jednog dana penzionišem, moći da kažem da sam trenirao Kristijana, Bejla, Luku i Serhija, ali takođe ću moći da kažem: 'Trenirao sam Tonija Krosa'", odgovorio je i uljudno ukazao na očigledan i čest previd u nabrajanju ključih ljudi za "galaktički" uspon Reala u njegova dva mandata na klupi.

"Impresivno je gledati kako trenira svaki dan, kakav je profesionalac. Razgovor o njemu je sam po sebi poseban", nastavio je u tonu kakav mu se zaista rijetko događa.

"Toni će ostati upamćen kao spektakularan fudbaler, jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji", zaokružio je misao čovjek koji, zvanično, u svoje vrijeme nije bio jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji, već najbolji.

Za mnoge je ostao do danas, što njegovom utisku o Krosovoj veličini i značaju daje posebnu notu.

"Kada sam prvi preuzeo Madrid, možete da pretpostavite koliko sam bio srećan što sam njegov trener", prisjetio se trener novog prvaka Španije, koji se sa njemačkim fudbalerom upoznao na polovini njegove treće sezone u Valdebebasu.

Četiri i po godine kasnije, Francuz je nedvosmisleno rekao šta misli o čovjeku, koji je bio momak u vrijeme vjerovatno najvažnijeg poteza Florentina Pereza tokom drugog mandata na "Santijagu", poslije kupovine Kristijana Ronalda na "Old trafordu" pet godina prije toga.

2018/PSŽ - Madrid
Izvor: YouTube

Ona uplata od 25 miliona evra, sa tekućeg računa Bajerna iz Minhena iz jula 2014. godine, tek danas, tri Lige šampiona i dvije La Lige kasnije, djeluje poput klasične oružane pljačke ili hakerskog upada u sistem.

"On je toliko dobar da može jednako dobro da odigra svaku poziciju, od 'šestice', do 'desetke'. Postavite ga negdje, on se adaptira", slikovit je bio Zi-Zu, strijelac dva gola u finalu Svjetskog prvenstva 1998. i najlepšeg u finalima Lige šampiona, onog voleja 'slabijom' nogom u Glazgovu 2001.

Za sebe sigurno ne bi rekao da je bio miran fudbaler, za šta nije potrebna glava u grudima Marka Materacija iz Berlina 2006, ali u Krosovom temperametu upravo to prepoznaje kao važnu crtu.

"Njegova virtuoznost dolazi iz staloženosti", pronašao je Zidan perfektan opis igre jednog od dvojice nezamjenljivih u veznom redu njegovih Real Madrida, iz Messi-CR7 ere i post-Kristijano perioda života u prestonici

"Nije nervozan i voli da se pojavi gore i šutne jednako koliko voli da odigra pas pozadi. Lakoća kojom koristi obje noge kod dodavanja me fascinira", pričao je Zidan u dahu.

"Možete lagano da pomislite da je rođen ljevonog".

Izvor: Michael Steele/Getty Images Europe

Tek je prelaskom tihog 25-godišnjaka iz Grelsfalda, varoši od 60.000 duša sa one strane Berlinskog zida, grupna slika članova druge generacije Realovih "galaktikosa" zaličila na timsku, a transfer Luke Modrića iz Totenhema dobio smisao.

Svi su dobili.

Barselona dostojnog rivala, "El klasiko" smisao, a Ćavi i Inijesta su dobili protiv koga da igraju fudbal i kome da čestitaju. Leo Mesi je tukao i Krosa i Modrića, ali nikad 2:6 i nikad 5:0.

To nije opcija, kada imate dva prvaka svijeta u fudbalu za gostovanje na "Kamp nou", jednog na klupi, drugog na terenu.

"Toni je veoma tih i uzdržan momak. Ali riješi da kaže, kaže šta misli svima, treneru, direktorima, saigračima. I tada ne staje, dok ne završi", otkrio je crtu Krosovog karaktera, koju je gotovo nemoguće prepoznati na terenu.

The Best Of/Toni Kros
Izvor: YouTube

Toni igra fudbal čisto kao Realov dres.

"Prisustvovao sam brojnim raspravama koje su okončane njegovim riječima", rekao je Zidan o jednom od trojice vlasnika fudbalskog "Grala" koje trenira.

Samo još kapiten Ramos, a od Rusije 2018. i njegov "brodski mali" Rafael Varan, nose tako vijredan orden na kultnom dresu.

Modrić ima finale, Belgijanci bronzu, Kristijano ima zlato, ali evropsko, Bejl je sa tribina "Bernabeua" stigao čak do polufinala, Marselo ima 1:7 i zlato, ali olimpijsko… Zlato ima i Benzema, ali kadetsko.

Jer nije cijena svakog zlata ista.

To znaju Toni, Ćavi i Inijesta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC