• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio sam gladan i u depresiji, majka je prodala stvari iz kuće: Bivši fudbaler Zvezde se još jednom prisetio Beograda!

Autor Dušan Ninković

Navijači ga ne pamte po nekim lepim uspomenama, a ni njegove izjave ne idu u prilog tome.

 Bio sam gladan i u depresiji, majka je prodala stvari iz kuće: Bivši fudbaler Zvezde Džošua Parker Izvor: MONDO kolaž

Čempionšip ćemo naredne sezone pratiti zbog Vladimira Ivića i Veljka Paunovića, ljudi koji su tokom leta preuzeli ekipe u engleskoj, a isti rang takmičenja će igrati i nekadašnji fudbaler crveno-belih.

Džošua Parker, koji u Crvenoj zvezdi nije ostavio dubok trag, izborio je ulaz u drugu ligu Engleske sa Vikomb Vanderersima. I ponovo postao tema tamošnjih medija.

Možda će vas zanimati

U pamćenju navijača Crvene zvezde je ostao kao promašaj, iako je postigao četiri gola tokom boravka u klubu. Više ih nervirao ponašanjem, ne želeći da ode na pozajmice, izmišljajući neke nefudbalske razloge, tvrdnjama da uopšte ne gleda fudbal...

U svojoj novoj priči BBC predstavlja novajliju u takmičenju, a veći deo teksta posvećen je upravo reprezentativcu Antigve i Barbude koji sa tim ostrvima nema ništa, već je rođen i odrastao u Engleskoj.

Parker je imao 22 godine kada je iz Engleske krenuo u Sloveniju, a kasnije u Srbiju. Na njegovom putovanju je bilo i problema, ali tvrdi da je zbog tih iskustava jači.

''Nije prošlo baš glatko, ali me je oblikovalo kao osobu jer znam da sam zbog toga promenio mnogo stvari u životu. Mislim da bi 75% našeg tima moglo da napiše knjigu. ne samo o fudbalu, već o svom životu. Ima tu nekih stvari koje ćemo poneti u grob'', ističe Parker.

Nakon dve dobre sezone u Domžalama, Parker je stigao u Beograd, gde je obukao dres Crvene zvezde.

''Imao sam savetnike, ljude iz Asocijacije profesionalnih fudbalera, prijatelje, stare trenere. Govorili su mi da treba da napustim Crvenu zvezdu. Smršao sam, izgubio apetit, patio od anksioznosti i depresije,... Nisam mogao jednostavno da odem, telo im nije dalo da me pboede'', kaže Džošua.

Njegova majka je morala da prodaje dragocenosti iz kuće kako bi mu pomogla oko plaćanja računa. Nakon što je uspeo da napusti Srbiju, sedam meseci je radio kao konobar u kafiću svog brata, uopšte ne razmišljajući o fudbalu.

Polako se vraćao fudbaleru preko Džilingema, Čarltona i Vikomba, a i prethodne sezone je igrao za tim koji je izborio ulazak u drugi rang engleskog fudbala.

''Mi smo čitava gomila pogrešnih stvari koja čini pravu stvar. Jedni druge činimo ispravnima. Mrzeće nas u Čempionšipu jer smo zadovoljni kad ide dobro i kad ne ide dobro. Verujte, bićemo bolje palsirani nego što većina misli. sigurno nećemo ispasti'', zaključuje bivši fudbaler Crvene zvezde.

Predstojeća sezona u Čempionšipu počinje u petak, a suprotno izjavama Džošue Parkera, Vikomb je jedan od kandidata za ispadanje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC