• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nam smestio da idemo u vojsku: Da smo Pančev i ja otišli kod njih, Zvezda ne bi bila prvak Evrope!

Autor Milutin Vujičić

"Genije", kao i obično, bez dlake na jeziku...

 Partizan nam smestio da idemo u vojsku: Da smo Pančev i ja otišli kod njih, Zvezda ne bi bila prvak  Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved, Facebook/Dnevna doza sporta - sportske zanimljivosti

Dejan Savićević je legenda Crvene zvezde, a mnogima je poznato i da je zamalo završio u Partizanu koji ga je pažljivo pratio dok je briljirao u dresu Budućnosti.

"Genije" je u emisiji "Sport Light", koja se emituje na Sport Klubu, otkrio još neke od detalja o transferu zbog kog je cela Jugoslavija bila na nogama. Više od tri decenije kasnije pomalo mu je i smešno šta se sve radilo da biste pridobili fudbalera!

Možda će vas zanimati

Naravno, kada ste među najboljima u zemlji, prirodno je da vas svi žele...

"Gajio sam simpatije prema Zvezdi. Najbolju finansijsku ponudu sam imao od Hajduka. Dinamo me nije zvao. A Partizan... Posle su govorili, ali ne znam koliko je to tačno, teško je saznati pravu istinu, da su se opekli na Milka Đurovskog", prisetio se Savićević.

"Kao, dali su mu sve pare 'na ruke', a on se onda ponašao kako se se ponašao, čime oni nisu bili zadovoljni. Od tog momenta nikome više nisu hteli da daju pare 'na ruke'. Pančev, takođe. Zna se čitava situacija da mu je supruga išla u London na 5-6 dana jer je trebalo da uzme novac. Pošto pare nikako da stignu, ona se vratila i Darko je završio u Crvenoj zvezdi".

Da li je Partizan umešao prste u to da vi završite u vojsci?

"Ne mislim da je Partizan umešao prste, nego je to tako", naglasio je Savićević.

Izvor: MN PRESS

"Otac me je poveo na pregovore u Beograd, morao je, pritisak u njegovoj firmi je bio veliki.To je verovatno bilo preko partije. Na kraju smo Pančev i ja otišli u vojsku. Partizan je tu umešao prste. Onda, da ne bi ispalo da smo samo nas dvojica, oni su pozvali još 4-5 momaka i uništili nas da ne pođemo na Olimpijske igre '88. u Seul, gde smo mogli da uzmemo medalju da smo otišli u najjačem sastavu", kazao je Dejan Savićević.

"Takvo je bilo vreme, država je bila sasvim drugačije koncipirana. Vojska i država su bile iznad svega, tako da su te strukture ljudi imale veoma veliki uticaj na subine određenih ljudi, pa tako i na moju".

Prisetio se da je bio na pregovorima kod generala Lončara u blizini stadiona Partizana, ali...

"Em što nisam bio zadovoljan, em što sam više naginjao ka Zvezdi. Da je bilo do para, otišao bih u Hajduk. Za taj period to je bila mnogo bolja ponuda od Crvene zvezde", ispričao je Dejan Savićević koji se ne kaje zbog "izgubljenog" vremena u vojsci jer se vratio i bio šampion Evrope.

Izvor: MN PRESS

"To je splet srećnih okolnosti, došao je i Darko, pitanje je da li bismo osvojili Evropu. Možda da je Darko otišao u Partizan možda ni on ne bi napravio karijeru, a mi ne bismo uzeli pehar? Ovako smo se grupisali, bilo je tu vrhunskih igrača i nadošli smo. Spletom okolnosti se napravio moćan tim", dodao je Savićević nabrajajući velika imena koja su završila u Zvezdi.

Pre nekoliko godina je i Žarko Zečević govorio o ovom nerealizovanom transferu, ali iz svog ugla. Nije spomnjao navodne ucene vojskom i sličnim stvarima...

"Kad pregovarate sa crnogorskim igračima, onda ne pregovarate sa igračima nego sa roditeljima. Kada smo pregovarali sa Savićevićem, u kući jednog našeg funkcionera, i kad smo krenuli gore na sprat da pričamo sa Savićevićem njegov otac je krenuo sa nama. Taj funkcioner mu je rekao: 'Ne, ne treba ti da ideš, dogovorićemo se mi sa Dejom sami'. Tog trenutka je pukao taj transfer", prisetio se Zečević transfera koji nije završen.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC