• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodića još "peče" Ljubić, ali povratka nema: Slijedi "draž fudbala" - derbi sa Sarajevom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Derbi 7. kola m:tel Premijer lige BiH Sarajevo - Borac na programu je u petak od 20 časova na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu. Glasajte u ANKETI: Može li Borac konačno do bod(ov)a u gostima?

 Sarajevo - Borac m:tel Premijer liga Bih 7. kolo derbi Jagodić i Danilović vjeruju u pobjedu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ekspedicija Borca zaputila se ka Sarajevu, gdje će u petak od 20 časova igrati derbi 7. kola m:tel Premijer lige BiH protiv aktuelnog šampiona BiH, ekipe Sarajeva.

Susret sa "bordo" timom za Banjalučane stiže u nezgodnom trenutku, nakon neplaniranog poraza i eliminacije u Kupu Republike Srpske od Ljubića u Prnjavoru.

Možda će vas zanimati

"Čeka nas derbi kola, susret dvije ekipe koje su trenutno na prvoj i trećoj poziciji na tabeli, uvažavajući da Sarajevo ima i utakmicu manje. Nije nam trebalo ovo u Prnjavoru, ali se desilo i ništa ne možemo popraviti. Ostaje negativan utisak i žal što nismo ostvarili ono što smo željeli u Kupu RS, takmičenju u kojem Borac mora da ima ambicije", izjavio je Jagodić, čija ekipa će po dolasku u Sarajevo odraditi posljednji trening uoči sutrašnjeg derbija.

Iako je protiv prvoligaša Srpske minutažu dobila grupa fudbalera koja nema ozbiljniju minutažu u bh. eliti, očekivalo se da Borac ipak prođe u osminu finala najstarijeg takmičenja Srpske, ali "rezervni" tim "crveno-plavih" potpuno je podbacio i rastužio Jagodića.

"Momci koji su iznijeli najveći teret u dosadašnjih šest kola i doveli Borac na mjesto na kojem jeste, najmanje su krivi. Jedni drugi su, uključujući i mene, krivi za to", još jednom se trener Banjalučana osvrnuo na poraz u Kupu RS.

Ipak, vremena za žaljenje nema, već sutra je izuzetno težak meč sa Sarajevom.

"Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju... o tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na 'Koševu' možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu", optimista je Jagodić.

DECENIJU BEZ TRIJUMFA

Borac je na "Koševu" posljednji put slavio 2010. godine, kada je bilo 1:0. Istina, tri godine kasnije Banjalučani su ostvarili pobjedu 3:0, ali za "zelenim stolom", s obzirom da je meč u 70. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog utrčavanja domaćih navijača na teren registrovan službenim rezultatom. 

Borac ipak neće kompletan na Sarajevo. Izostaće nedovoljno oporavljeni Siniša Dujaković, ali Jagodić već u glavi ima rješenje za ovaj problem.

"Na tom mjestu koristili smo iskusnog Aleksandra Radulovića, iako to nije njegova pozicija. Zato smo angažovali Miloša Borovčanina. Postoji i varijanta da to mjesto nadoknadimo i promjenom načina igre. Ostavićemo malo da Vinko i Sarajevo razmišljaju o tome, a ja imam u glavi kako ćemo igrati", ostao je pomalo zagonetan trener Borca.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vladan Danilović vratio se sa okupljanja A reprezentacije BiH, a Jagodića može da raduje što je vezista Borca stigao zdrav, baš kao i mladi reprezentativci Jovo Lukić i Đorđe Milojević.

"Nakon kratke pauze, čeka nas derbi kola, protiv ekipe koja je predvođena sjajnim trenerom i igračima. Tabela, ipak, pokazuje da smo mi prvi i moramo dosta toga da se pitamo. Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo da donosimo bodove sa strane, ako želimo da ostanemo na mjestu na kojem jesmo, a želimo i vjerujem da to zaslužujemo", poručio je Danilović.

Duel na "Koševu" sudiće Elvis Mujić iz Banovića.

Anketa

Može li Borac konačno do bod(ov)a u gostima?

  • Ne, Sarajevo pobjeđuje.

    44.44% (32)

  • Može, Borac će pobijediti.

    37.5% (27)

  • Biče neriješeno.

    18.06% (13)

Može li Borac konačno do bod(ov)a u gostima?

Rezultati

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Petak:

Sarajevo - Borac (20.00 - sudi: Elvis Mujić, Banovići) - TV Arena Sport

Subota:

Olimpik - Velež (16.30 - Antoni Bandić, Grude) - TV Arena Sport
Zrinjski - Mladost (20.00 - Dražen Marić, Bijeljina) - TV Arena Sport

Nedjelja:

Krupa - Sloboda (16.30 - Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)
Široki Brijeg - Željezničar (18.00 - Ermin Sivac, Zenica) - TV Arena Sport
Tuzla siti - Radnik (20.00 - Admir Musić, Sarajevo) - TV Arena Sport

TABELA: Borac 12, Željezničar (-1) 12, Sarajevo (-1) 11, Široki Brijeg 11, Tuzla siti 10, Velež 9, Zrinjski (-1) 7, Sloboda 7, Mladost 7, Radnik 4, Krupa 4, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC