• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi za to treba između 25 i 30 miliona evra: Terzić predstavio rezultate rada i govorio o očekivanjima navijača!

Autor Milutin Vujičić

"Ono što je najbitnije je da petu godinu zaredom poslujemo finansijski pozitivno, a to znači da smo svake godine do sada više zarađivali nego što smo trošili", poručio je generalni direktor Zvezde.

 Zvezdi za to treba između 25 i 30 miliona evra: Terzić predstavio rezultate rada i govorio o očekiva Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ove subote održala redovnu sednicu Skupštine na kojoj je prisustvovalo 43 od 68 delegata, a njoj su podleti i usvojeni finansijski izveštaji za 2019. godinu, kao i revidirane finansijske smernice za 2020. godinu.

Prisutnim članovima Skupštine obratio se generalni direktor Zvezdan Terzić koji je istakao da su ispunjeni raniji zacrtani ciljevi, a to su: sportski rezultati (šampionska titula i grupna faza UEFA takmičenja), finansijska stabilizacija, infrastruktura i Omladinska škola, za koje je glavni operativac Zvezde rekao da ih "u kontinuitetu ispunjavaju".

Možda će vas zanimati

Terzić je pod prvom tačkom reda koja se odnosi na sportske rezultate podsetio na uspehe iz prošle sezone kada se treći put zaredom igrala grupna faza UEFA takmičenja, drugi put uzastopno Liga šampiona, odnosno da je Crvena zvezda ponovo osvojila šampionsku titulu u Srbiji.

"Sada smo u prvenstvu prvi na tabeli sa 6 bodova više od najvećeg rivala i uveren sam da ćemo osvojiti četvrtu šampionsku titulu zaredom. To do sada naš klub nijednom u istoriji nije uspeo", kazao je Terzić i dodao da je cilj i da se ove jeseni obezbedi učešće u grupnoj fazi UEFA takmičenja, istakavši da su ostavili veliki napredak ka rang listi jer su sada na 55. mestu u Evropi.

On je dodao i da je kao rezultat sportskog sektora i investicija vrednost tima dostigla maksimum u novijoj istoriji kluba, ali da novonastala situacija s korona virusom pravi problem u prodaji igrača.

Generalni direktor je dodao i da čekuje punu afirmaciju mladih igrača (Nikolić, Gavrić, Petrović, Eraković, Krstović i Radulović, dok pruža podršku Dejanu Stankoviću.

"Oformili smo izuzetno konkuretan tim za ovu sezonu i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov rad. Zbog specifičnosti organizacije ove sezone od strane UEFA, nema revanš mečeva što nam izaziva dodatni pritisak pred utakmicu sa Omonijom. Ipak, mi smo Crvena zvezda i moramo biti najbolji kad je najteže", poručio je Zvezdan Terzić i onda se osvrnuo na finansijske rezultate.

Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Ocenivši da je pandemija napravila problem Zvezdi koja je propustila prelazne rokove u Kini i Saudijskoj Arabiji, gde je prethodnih godina pravila profit, Terzić je poručio da je uprkos tome nastavljena finansijska stabilizacija kluba. 

"Ono što je najbitnije je da petu godinu zaredom poslujemo finansijski pozitivno, a to znači da smo svake godine do sada više zarađivali nego što smo trošili", kazao je Terzić.

"To mora biti naš cilj i u narednom periodu kako bi klub bio finansijski samoodrživ".

Potom se osvrnuo i na apetite navijača Crvene zvezde...

"Ako hoćemo dobar sportski rezultat, da zadovoljimo zahteve ogromnog broja Zvezdinih navijača i ukupne zvezdaške javnosti, potrebno nam je između 25 i 30 miliona evra. Od sigurnih prihoda imamo samo 5,2 miliona evra i to je dobro poznato. Imamo 4 miliona evra od sponzorskog ugovora sa Gaspromom i 1,2 miliona evra u vidu sponzorskog ugovora sa Telekomom. Razliku moramo sami da obezbedimo iz veoma nesigurnih izvora prihoda, kao što su transferi igrača i UEFA takmičenja. Već šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u narednom periodu. Skoro 90% naših prihoda ostvarujemo iz inostranstva, nismo na teretu države, nismo na teretu poreskih obveznika. Funkcionšemo isključivo preko računa, bez sive zone i sa zadovoljstvom plaćamo porez u budžet Republike Srbije".

Poručivši da razume očekivanja navijača, kako na sportskom tako i na poslovnom planu, poručio je da oni moraju da vode balansiranu sportsko-finansijsku politiku.

Izvor: MN PRESS

"Postojećim sportskim rezultatima, Crvena zvezda već premašuje svoju finansijsku poziciju među evropskom klupskom elitom. U budućnosti očekujemo da finansijska razlika nastavi sa progresijom, nažalost, na štetu klubova poput našeg. Iz tog razloga moramo aktivno da radimo na planiranju budućnosti i dalje konkurentnosti kluba na evropskom tržištu. Stadion i lokacija su potencijal budućeg razvoja i trajnog izvora finansiranja kluba. Nova UEFA Konferens liga je velika šansa za klubove sa srednjim budžetima na bazi koje možemo smanjiti postojeće finansijske ne-fer uslove u odnosu na konkurenciju", naglasio je Terzić i dodao:

"Do kraja godine planiramo usvajanje novog petogodišnjeg strateškog plana Crvene zvezde".

Generalni direktor je saopštio da je preko sedam miliona evra uloženo u stadion i objekte oko stadiona, i tu nije kraj, dok je istakao da je ponosan i na Omladinsku školu u koju najavljuje još investicija, pošto na temelju toga čitav klub profitira.

"Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti", zaključio je Zvezdan Terzić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC