• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branio je za Junajted, pa napravio pakao od života: Dotakao sam dno, ostavili su me svi!

Autor Mladen Šolak

"Bilo je to prije tačno devet godina i 11 mjeseci", rekao je nekadašnji čuvar mreže koga je Aleks Ferguson platio 2,5 miliona funti.

 Roj-Kerol-bivsi-golman-Mancester-junajteda-alkohol-depresija Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths/Phil Cole

Nekada poznati golman Roj Kerol (42) bio je u Mančester junajtedu u mnogo slavnijim vremenima tog kluba i za "crvene đavole" od 2001. do 2005. odigrao 72 utakmice.

Sada ima 42 godine i za sobom velike probleme, jer je prošao kroz liječenje od alkoholizma i depresije.

Bivši golman zaista velikih klubova, poput Vest Hema, Glazgov Rendžersa, Olimpijakosa i drugih, završio je karijeru prošle godine u Linfildu, poluprofesionalnom klubu u Sjevernoj Irskoj, za čiju reprezentaciju je nastupio 45 puta.

Možda će vas zanimati

Gostujući u podkastu Mančester junajteda, on je otvoreno pričao o svojim problemima i priznao da dobro zna da je alkoholizam bio posledica njegove depresije.

"Dajte da pokušam da objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povrijeđen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva mjeseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam cijeli dan".

Roj Kerol
Izvor: Guliver, Phil Cole/Getty Images Europe

"Supruga i djeca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osjećaj. Da bih vam sve objasnio, vratiću se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u Vest Hemu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno", rekao je Kerol.

On je branio u Junajtedu u periodu kada je prvi golman bio Fabijan Bartez i osvojio je titulu 2003. godine. Potom mu je konkurencija bio Amerikanac Tim Hauard, a u svojim završnim godinama na Old Trafordu primio je čuveni gol protiv Totenhema, sa polovine terena, kada mu je iz ruku ispala lopta "opaljena" sa polovine terena i prešla crtu.

Iako taj gol nije bio priznat, ostao je kao jedan od njegovih "zaštitnih znakova" u Junajtedu.

Roj Kerol protiv Totenhema
Izvor: YouTube/nikeske

"Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na liječenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svjestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam hteo da se liječim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića".

"U klinici sam se zadržao šest dana, poslije toga nisam pio nedjelju, a za to vreme su novinari i svi stajali ispreed moje kuće. Poslije nedjelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad".

Izvor: Guliver, Phil Cole/Getty Images North America

 "Nije pristala, ali od onda ne pijem. To je bilo prije tačno devet godina i 11 mjeseci", u dan pamti Kerol svoj najteži momenat. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC