• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević nije pomišljao na Šamrok: Ovaj Partizan dobija ono što hoće! Sadiku zameram, ali rešićemo

Autor Nebojša Marković

Crno-beli slavili protiv Sfintula i već se okreće narednim protivnicima.

 Aleksandar Stanojević nije pomišljao na Šamrok: Ovaj Partizan dobija ono što hoće! Sadiku zameram Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan nije imao lak posao u Moldaviji, ali je taj posao na kraju obavljen uspešno.

To je ono što je najvažnije za "parni valjak"; a trener Aleksandar Stanojević bio je zadovoljan pristupom njegovih igrača.

Možda će vas zanimati

Partizan je slavio tek posle produžetaka i pogotka Bibarsa Natha u 104. minutu meča, što je bilo dovoljno za minimalnu pobedu nad Sfintulom.

"Zadovoljan sam, iskreno, jer smo prošli pre svega. Momci su pokazali fokus i karakter tokom 120 minuta i što se toga tiče, zadovoljan sam. Bili smo disciplinovani. Teško je igrati ovakve utakmice. Nismo im dozvolili nijednu kontru iz kojih su inače opasni. Stvorili smo mnogo šansi na početku, posle smo malo slabije igrali kada su se oni više vratili nazad. Ali kontrolisali smo sve i nismo paničili"; kaže Stanojević nakon dugog meča u Moldaviji.

Napominje da je u ovom meču video karakteran Partizan.

"Video sam Partizan koji što želi i dobija ono što hoće. To mi se danas najviše svidelo. Igrali smo do kraja. Ima tu problema u realizaciji, ima stvari koje ćemo rešavati. Moraju i na mene oni malo da se naviknu, ali idemo korak po korak. Bio sam miran sve vreme. Nije lako, ali spremni smo bili na sve. Jednostanvo, verovali smo i napadali i morali su i oni negde da pokleknu."

Stanojević je istakao i stvari koje nisu bile na najvišem nivou i dotakao se promašaja Umara Sadika.

"Pristup igri je bio fenomenalan, mora da se promeni završnica. Malo smo nonšalantni i to su stvari koje moramo da ispravimo, ali pristup je sjajan. Morali smo brže da rešavamo, da šutiramo, imali smo potez više. Tu je malo i stres. svi očekuju da pobedite, znaju svi kako je u Partizanu. Moramo brže u poslednjih 20 minuta da rešavamo. Svaki igrač ima kredita i imaće ga kad daje maksimum, pa tako i Sadik. Žao mi je, imao je onu šansu za gol. Zameram mu što je par puta bio nonšalantan, to ćemo polako u hodu rešavati."

Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ

Upravo je Sadik igru napustio zbog povrede, kao i Asano posle regularnih 90 minuta.

"Sadik je iskrenuo zglob, videćemo kako je, to je mehanička povreda. Asano je imao problem sa listom, pa smo imali dve prinudne izmene."

Sada u Ligi Evrope narednog četvrtka sledi meč protiv Šarlroe, u Belgiji.

"Sigurno da će biti lakše sa te strane. Biće totalno drugačija utakmica, oni su sjajan protivnik. Ima vremena za to, spremamo se prvo za Zlatibor", fokusira se Stanojević na meč koji je na programu u nedelju.

"Imamo u glavi ko će igrati, planirali smo rotacije i moramo da uključimo sve igrače u takmičarski ciklus. Mislim da svi mogu da odgovore zahtevima."

Stanojević je bio upitan i da li je tokom meča razmišljao o kiksu protiv Šamroka u Ligi Evrope davne 2011. godine, kao i eventualnim penalima.

"Ne razmišljam o prošlosti, rekao sam to već, svakome se dešavaju dobre i loše stvari. Možda sam mogao da razmišljam i o Briselu... Svaka utakmica nam donosi nešto novo, evo momci su večeras pokazali karakter. Znam ko bi izvodio penale da je došlo do njih, već sam razmišljao i o tome tokom meča, na sve smo bili spremni", apostrofira Stanojević.

Posle meča je i Aleksandar Lutovac imao šta da kaže o ekipi Sfintula, kao i saradnji sa novim trenerom Stanojevićem. Upravo je Lutovac svojim ulaskom u igru na kraju i iznudio jedanaesterac za pobedonosni gol.

"Sigurno da je njegov dolazak bio šok za nas i da je napravio neki pomak. Moramo da nastavimo da radimo i vidi se po rezultatima da smo svi osveženi. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Napredujemo svakog dana, iz utakmice u utakmicu. I ovo će nam dodatno poboljšati samopouzdanje i sigurno da ćemo mnogo bolje odigrati tu narednu utakmicu. Imamo kvalitet da pobedimo i tu sledeću utakmicu u Belgiji. Znamo šta nam je cilj, da igramo Ligu Evrope i bez obzira na protivnika, moramo da pobeđujemo", rekao je Lutovac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC