• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Liverpul za prvaka Evrope platio 5.500.000€? Za ovakav posao niko nije mislio da je moguć!

Autor mondo.rs

Jedan čovjek je "kriv" za sve.

 Liverpul transfer Tijago Alkantara 5.500.000 evra Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Tijago Alkantara je u petak stigao i potpisao za Liverpul, a u nedjelju je već pokupio brojne pohvale za svoj debi u meču protiv Čelsija.

Novi vezista Liverpula je napustio Bajern Minhen, da bi ubrzo potom u prvom meču za šampiona Engleske dominirao u derbiju Premijer lige.

Možda će vas zanimati

Tijago je u pobjedi Liverpula protiv Čelsija 2:0 ušao u igru na poluvremenu, umjesto Džordana Hendersona, kada su "redsi" imali igrača više, nakon crvenog kartona Andreasa Kristensena.

Jirgen Klop je uveo svoje novo pojačanje da smiri igru tima u veznom redu i iskoristi brojčanu prednost na terenu. I na kraju je Sadio Mane sa dva pogotka riješio susret.

Mediji u Engleskoj dan poslije bruje o sjajnoj partiji Alkantare, koji je već uspio da obori jedan rekord Premijer lige - upisao je 75 dodavanja za 45 minuta na terenu. Nikada niko nije uspio (otkad mjerenja postoje) da zabilježi toliko dodavanja u jednom poluvremenu!

Uspio je Tijago i da ima više dodavanja nego iko iz tima Čelsija iako je igrao samo drugo poluvrijeme i tako već sada se piše da je Liverpul opravdao uloženo u Španca. Mislite da je to pretjerano? Zapitajte se ponovo.

Liverpul je za dovođenje Tijaga Alkantare ovog ljeta izdvojio 5.500.000 evra!

Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Naime, posao "redsa" u dovođenju igrača iz Bajerna je nešto o čemu se već danima piše na Ostrvu, a glavni "krivac" za sve je operativac Liverpula Majkl Edvards. On je taj koji je prethodna tri mjeseca radio na dovođenju Alkantare i na kraju je svom klubu obezbijedio možda i najveću "krađu" u posljednjih 10 godina.

Edvards je dogovorio dolazak Tijaga za 20.000.000 funti fiksno (skoro 22.000.000 evra) i još 5.000.000 funti kroz bonuse (5.500.000 evra). Međutim, tu stvari tek postaju zanimljive.

Liverpul je s Bajernom uspio da ispregovara da ovaj fiksni dio obeštećenja bude isplaćen tokom cijele dužine trajanja Tijagovog ugovora. Kako taj ugovor traje četiri godine, Liverpul je dužan da svake godine plati četvrtinu te svote, odnosno oko 5.500.000 evra!

Na tome je Edvards insistirao kako bi Liverpul što manje bio finansijski pogođen ove godine u kojoj su njihovi prihodi dosta manji, usljed pandemije korona virusa, ekskluzivno je otkrio "The Athletic".

Za Tijaga je, tako, ovog ljeta plaćeno manje nego što je Liverpul početkom 2016. izdvojio za transfer Marka Grujića iz Crvene zvezde, a neće im predstavljati nikakav problem da i u narednim sezonama doplaćuju nove rate za sjajnog Španca.

Takođe, Liverpul je nešto slično odradio i sa transferom Dioga Žote, koji je iz Vulverhemptona stigao u transferu vrijednom oko 45.000.000 evra.

Ipak, Edvards i njegovi saradnici su obezbijedili da Liverpul ovog ljeta Vulvsima plati oko 10-11% od ukupne vrijednosti transfera, pa su za Portugalca izdvojili tek 5.000.000 evra! Ostatak će uslijediti u narednim godinama, kada se "redsima" unormale prihodi... Dva bitna pojačanja, a ovog ljeta su za njih platili tek 10.500.000 evra.

Zaista nevjerovatni poslovi šampiona Engleske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC