• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan nam crtaju mete na čelu i pozivaju na linč: Oglasile se peticijom najbolje srpske sudije!

Autor Pavle Knežević

Pobuna arbitara protiv saopštenja "večitih" i pritisaka na sudije

 Sudije-saopstenje-Crvena-zvezda-Partizan-FSS-peticija-protiv-Superliga-fudbal. Izvor: MN PRESS

Saopštenja u ovoj sezoni Superlige počela su već tokom trajanja prvog kola i od tada ne prestaju. Sad već, nažalost, standardni rat između Crvene zvezde i Partizana se proširio, jer su crno-beli počeli da optužuju i FSS.

Možda će vas zanimati

Naravno, oba kluba stalno pominju sudije, ali sada im je stigao žestok odgovor. Osim vesti da im preti oduzimanje bodova, sada su se oglasili najbolji srpski arbitri. Oni su istakli da nikada nisu dobijali pozive, niti trpeli pritiske od nadležnih.

Saopštenje vam prenosimo u celini:

"Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada.

Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja.

Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Slaviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta".

Ovo je spisak sudija koje su potpisale peticiju.

Izvor: MONDO/privatna arhiva

(Mondo/Tanjug)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC