• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola dao pola milijarde na odbranu: Ovo je rupa bez dna, doveo je najskupljeg do sada!

Autor mondo.rs

Neki bi rekli i žali Bože para...

 Mančester siti Pep Gvardiola potrošio 500 miliona evra na odbranu Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Mančester siti je u nedjelju primio čak pet golova u meču protiv Lestera (5:2), a u istom danu objavljeno je da je Pep Gvardiola dobio novo pojačanje u odbrani.

Za senzacionalnih 71,5 miliona evra, uključujući bonuse, Mančester siti je doveo štopera Rubena Dijaša (23) iz Benfike, nadajući se da će uspjeti da im popravi defanzivu, ubjedljivo najslabiji dio tima u posljednjih nekoliko godina.

Možda će vas zanimati

 Znao je Gvardiola da je to "rak rana" tima kada je sjeo na klupu na "Etihadu" u leto 2016. godine i zbog toga je od vlasnika tražio novac za pojačanja, ali da nije malo pretjerao?

Vjerovali ili ne, ali dolaskom Dijaša u Siti - Gvardiola je probio pola milijarde evra samo na odbranu!

To bi bilo odlično kada bi se osjetio neki napredak, ali i dalje "curi" u odbrani i poslije toliko promašaja postavlja se pitanje da li i reprezentativac Portugala može da im pomogne. Jirgen Klop je problem riješio sa dva velika pojačanja - Van Dajkom i Alisonom - dok je Pep Gvardiola do sada promašio gotovo sve igrače koje je dovodio u zadnjoj liniji.

Upravo je Dijaš najskuplji do sada, a posle njega najviše novca otišlo je na Emerika Laporta (Bilbao) i Žoaa Kansela (Juventus).

Izvor: MN PRESS

Siti ih je platio po 65 miliona evra, a portugalski bek se nije naigrao prošle sezone, dok je Laport bio stvarno odličan, ali ga povrede konstantno izbacuju iz ritma. Preko 50 miliona dali su još za trojicu igrača u odbrani: Benžaman Mendi (57,5), Džon Stouns (56) i Kajl Voker (53).

Nesigurni golman Ederson plaćen je 40 miliona, još 30 su dali na Danila koji sada igra u Juventusu, dok je značajan novac otišao i na njihovog bivšeg čuvara mreže Klaudija Brava (18).

Manji izdaci, opet značajni, otišli su na Anhelinja (12), Pedra Pora (12), Zaka Stefena (7), Jana Kouta (6), Heronima Ruljija (5), Filipa Sandlera (3), Aleksandra Znčenka (2) i na kraju Pabla Marija koji je plaćen svega 200 hiljada evra.

Možda je tih pola milijarde moglo i bolje da se uloži, zar ne?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC