• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević objavio spisak: "Zmajići" jači za Danilovića i Šerbečića

Autor agencije/MONDO

Selektor U21 reprezentacije BIH objavio spisak igrača za kvalifikacioni meč protiv Njemačke.

 U21 kvalifikacije za EURO Njemačka - BIH spisak SLobodan Starčević Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Poslije pobjede nad Velsom i remija sa Moldavijom U21 selekcija BIH nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo duelom protiv Njemačke 13. oktobra u Firtu.

Selektor Slobodan Starčević objavio je spisak igrača na koje računa za ovaj meč.

Na spisku su sljedeći igrači:

Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (SFK Sered), Besim Šerbečić (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Rijad Sadiku (Zrinjski), Adrian Leon Barišić (Osijek), Amar Beganović (Sloboda), Jusuf Gazibegović (Salcburg), Nihad Mujakić (Hajduk Split), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Dedić (Salcburg), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac/Nacional), Ševkija Resić (Novi Pazar), Marijan Ćavar (Ajntraht Frankfurt), Mateo Marić (Široki Brijeg), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ajdin Hasić (Besiktas JK, Turska), Milan Savić (Čukarički), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Ermedin Demirović (Frajburg).

Starčević se nada da će moći da računa na sve pozvane igrače i da neće morati da pravi izmjene, kao prošli susret sa Moldavijom.

"U odbrani ćemo imati Šerbečića koji je bio povrijeđen, a nadam se da će Salcburg ovaj put dozvoliti Gazibegoviću i Dediću da dođu na okupljanje, jer bismo sa njima dobili dodatni kvalitet u defanzivnoj liniji. Vezni red će biti jači za Danilovića koji je bio prekomandovan u 'A' tim, te za Hajdarevića koji zbog korona virusa nije bio na raspolaganju u prethodne dvije utakmice. Novi igrač u napadu je Hasić koji je skupio nekoliko nastupa za Bešiktaš, kao i Demirović za kojeg vjerujem da se aklimatizovao u Frajburgu i njih dvojica će nam zasigurno donijeti nove opcije u ofanzivi", rekao je Starčević.

Reprezentativci će se okupiti 5. oktobra na Ilidži.

U Devetoj kvalifikacionoj grupi mlada reprezentacija BiH nakon šest odigranih utakmica zauzima treće mjesto, sa osam bodova.

Vodeća Belgija i drugoplasirana Njemačka sa utakmicom manje imaju deset, odnosno  devet bodova, četvrti je Vels sa šest, a posljednja Moldavija sa četiri boda.  

Nakon susreta s Njemačkom, mladi fudbaleri završavaju kvalifikacije utakmicom protiv Belgije, 17. novembra na stadionu Grbavica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC