• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarci u derbiju dočekuju šampiona: "Ohrabruju posljednji rezultati, da prvi u sezoni porazimo Sarajlije"

Autor mondo.ba

Očekuje se veoma zanimljiv meč u borbi za vrh

 10. kolo m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Sarajevo Mladen Žižović najava Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Jedan od derbija desete runde m:tel Premijer lige BiH biće igran sutra u Mostaru, gdje će ekipa Zrinjskog sa početkom u 18 časova ugostiti aktuelnog šampiona BiH, ekipu Sarajeva.

Dueli dva kluba uvijek su bila veoma atraktivna, pa nema sumnje da će tako biti i sutra uveče.

Možda će vas zanimati

"Očekuje nas možda i jedna od najtežih utakmica što se tiče prvenstva u ovom momentu obzirom da je Sarajevo aktuelni prvak, te da još uvijek nemaju poraz u ovoj sezoni. Nadamo se da ćemo mi sutra srušiti tu tradiciju, upisati bodove i da ćemo doći u situaciju koju smo priželjkivali, a to je da smo pri samom vrhu tabele uz jednu dobru igru, zalaganje i kontinuitet u radu. I mi i Sarajevo smo na sjajan način predstavljali bh. fudbal u Evropi, sigurno je da se očekuje zanimljiva utakmica i šteta je što neće biti navijača, bar jedan dio, da svi zajedno možemo da pogledamo dvije ponajbolje bh. ekipe, bar po trenutnoj formi", rekao je trener Mostaraca Mladen Žižović na danas održanoj konferenciji za novinare.

Situacija oko raspoloživog igračkog kadra za mostarski klub nije idealna.

"Barbarić i Bekić su sigurno van stroja, Filipović vrlo vjerovatno neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici. To su tri igrača koja su u ranijem periodu dala značajan doprinos, ali na nama je da nađemo najbolja rješenja za njihove izostanke. Koga nema, bez njega se može i mora, a sigurno je da ćemo sutra tražiti pobjedu ko god igra i ko god istrčao na teren."

Tražio se Zrinjski u prve četiri zvanične utakmice u novoj sezoni, postigao samo jedan gol za prvih 360 minuta, ali kako je vrijeme odmicalo, Žižovićevi igrači su hvatali zalet, te su od 16. avgusta i poraza od Borca u Banjaluci (1:0) još samo jednom teren napustili poraženi – u Nikoziji.

"Ohrabruje da na ovakav način dolazimo do igre i rezultata. U prethodnih sedam utakmica prikazali smo otprilike ono čemu težimo i što smo radili u proteklih 10-11 mjeseci, svakim treningom, svakom utakmicom. Nekad to dadne rezultat, nekad ne, ali kad imate ispravan stav i kada znate da ćete sigurno nekad naplatili ono što radite, sve je lakše. U prethodnih sedam utakmica postigli smo 21 pogodak, što je svakako moja, ali i želja svih nas koji smo u Zrinjskom. Da li ćemo to nastaviti da demonstriramo i u budućem periodu, ne znam, ali ćemo težiti tome", istakao je strateg "plemića".

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 10. kolo

Sloboda – Olimpik (15.00)

Borac – Velež (18.00)

Široki Brijeg – Krupa (20.00)

Ponedjeljak:

Zrinjski – Sarajevo (18.00)

Željezničar – Tuzla siti (20.00)

Subota:

Mladost - Radnik 3:2 (1:1)
/Hadžić 23, Hiroš 84 penal, 89 - Mekić 29, Bradonjić 65/

TABELA: Sarajevo (-1) 20, Borac 18, Tuzla siti 16, Željezničar (-2) 15, Velež 15, Široki Brijeg (-1) 14, Zrinjski (-2) 13, Sloboda 10, Mladost (+1) 10, Radnik (+1) 7, Krupa 7, Olimpik 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC