• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odlazak u Torino bio bi krivično djelo": Napoli zvanično zatražio odgađanje derbija sa Juventusom

Autor mondo.ba, agencije

Čekamo...

 Serija A Napoli zatražio odgađanje utakmice sa Juventusom Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Trebalo je da okršaj Juventusa i Napolija, uz duel Lacija i Intera, bude poslastica nedjeljnog programa trećeg kola Serije A, ali za sada to neće biti tako...

Ekspedicija Napolitanaca, naime, juče nije otputovala za sjever Italije, obzirom da joj je, zbog pozitivnih slučajeva korona virusa kako u klubu (tri – dva igrača i jedan zaposlenik), tako i u napuljskoj regiji, praktično zabranjeno da krene put Torina.

Možda će vas zanimati

Sinoć se oglasio i domaćin ovog meča, istakavši da je kategorično protiv odgađanja utakmice, te podvukavši da će se njegovi igrači naći na terenu u zakazano vrijeme (20.45), a ukoliko tamo ne bude protivničkih fudbalera, "zna se"...

Nedugo kasnije, oglasilo se i rukovodstvo Serije A kratkim saopštenjem, istakavši da odgađanja NEMA, ali je klub iz grada pod Vezuvom danas i službeno zatražio od tijela koje vodi takmičenje da to učini.

"Postoji nekoliko dokumenata i komunikacija sa lokalnom zdravstvenom upravom i regijom Kampanja u kojima se od naših igrača traži da ne napuštaju domove. Obavijestili smo rukovodstvo Serije A, Fudbalski savez Italije i Juventus da tim ne može krenuti za Torino kako ne bismo počinili krivično djelo", rekao je za Gazetu delo sport Matija Grasani, jedan od advokata kluba sa juga Italije.

Prema navodima nekoliko medija, Napoli je službeno zatražio odgađanje utakmice putem mejla koji je poslao predsjednik kluba Aurelio De Laurentis.

Dva igrača, Pjotr Zjelinski i Elif Elmas, i član klupskog osoblja Đandomeniko Kosti pozitivni su na korona virus, a cijeli tim je konstantno testiran nakon što je utvrđeno da je u redovima prošlog rivala, Đenove, na korona virus pozitivno 17 igrača i pet članova osoblja.

Stoga je okršaj Đenove sa Torinom, koji je bio zakazan za juče, odgođen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC