• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić uzvratio Dudiću: Je l' Borac ne smije biti prvi? E pa jeste prvi, biće prvi i biće šampion!

Autor mondo.ba

Trener Borca Vlado Jagodić osjetio se duboko uvrijeđenim na prozivke kolege sa klupe Veleža Feđe Dudića, pa je mostarskom stručnjaku dao nekoliko dobronamjernih savjeta i poručio da su Banjalučani zasluženo stigli do pobjede.

 Vlado Jagodić poslije Borac - Velež 2:0 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Mnogo bure izazvala je pobjeda Borca nad Veležom u Banjaluci (2:0), nakon koje su crveno-plavi preuzeli lidersku poziciju na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

"Drago mi je što je pjesma u svlačionici jer smo ispunili cilj, a to je da nastavimo seriju pobjeda i da na vrhu, gdje nam je i mjesto, dočekamo reprezentativnu pauzu", rekao je trener Banjalučana Vlado Jagodić.

S obzirom na komentare kolege Feđe Dudića, koji je doveo u sumnju i njegov lični integritet i poštenje, kao i kompletnog banjalučkog kluba, Jagodić je najprije podsjetio na elementarnu kulturu i ponašanje.

"Uvijek trener razmišlja kako treba da se obrati, sjećam se naše pres konferencije u Mostaru, gdje smo izgubili u 90 i nekom minutu, kada sam čestitao na pobjedi mladom kolegi, koji je 21 godinu mlađi od mene. Ako ništa drugo, mislim da treba da iz poštovanja prema istoriji ovog kluba i Trofejnoj sali treba da čestita na pobjedi".

Očigledno, Jagodića je jako uvrijedila izjava Dudića, a međusobno nepoštovanje trenera je okarakterisao najvećim problemom fudbala u BiH.

"To mi je žao jer ovdje sjedi osoba koja se bavi svime osim sa onim što treba a to je uigravanje ekipe i priprema taktike. Mnogo sam telefonskih poziva dobio od ljudi iz Banjaluke, gdje su pokušane neke nefudbalske stvari. Ja to ne mogu prihvatiti i moram reći gospodinu s moje desne strane: 'Žao mi je što sam učestvovao u Centru za edukaciju gdje sam bio predavač za licencu i znam šta je kodeks trenerski'. Ovo je problem bh. fudbala. Mi se ne poštujemo. Ako me kolega naziva svakakvim imenima u pripremi utakmice, onda je jasno da se ne bavi onim što treba, a to je njegov tim. Žao mi je Veleža, to je dobra ekipa, ali realno je da mora da razmisli po pitanju struke ako želi u vrh. To je teško reći, ali moram, jer ovoj osobi sa desne strane mogu biti otac i uvijek sam svakome ko me pobijedio u karijeri i ovdje u Banjaluci, pružio ruku i čestitao. Zato me boli. Borac izgleda ne smije biti prvi, ne smije biti u vrhu. Borac je uvijek u problemu ako je u vrhu. E, pa Borac je prvi, Borac će biti prvi i Borac će biti šampion. To vam jasno kažem.A drugi klubovi, mi želimo da imamo sa svima korektne odnose, a bićemo korektni onoliko koliko su oni prema nama", u dahu je istakao Jagodić. 

Osvrnuo se i na ranije spekulacije o "sigurnoj" sudijskoj pomoći u Širokom Brijegu, kao i na samo isključenje Brandaa, koje jeste pomoglo crveno-plavima da stignu do trijumfa nad Veležom.

"Slična situacija je bila i pred naš meč u Širokom Brijegu, čini mi se da je sudio Luka Bilbija. Digla se hajka i kad smo izgubili 3:0, svi su se ućutali. Takve priče su pokušaj destabilizacije kluba. Tačno je da nam je u pobjedi pomoglo isključenje (Brandao), ali fudbal nije sport u kojem je dozvoljeno korištenje lakta. To je bio za kaznu i žuti karton i o tome je morao Brandao da razmišlja jer je ranije imao žuti karton. Drago mi je i zbog Kruza, koji je postigao drugi gol. Mislim da je ovo zaslužena pobjeda Borca i ko god drugačije kaže mislim da nije dorastao ovom nivou fudbala", zaključio je trener Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tako je

Borac i Borcevci konacno dizu glavu, a ne da nam dolaze na press u BL i citaju bukvice kojekakvi seljaci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC