• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zašto bih napuštao klupu Srbije?" Tumbaković podigao glas zbog negativnosti, dosta mu priča o neuspjehu!

Autor Milutin Vujičić

"Ako izgubimo brate - izgubićemo", dodao je selektor Srbije.

 Ljubisa-Tumbakovic-zasto-bih-napustao-klupu-Srbije-mec-godine-Norveska-konferencija-za-medije Izvor: MN PRESS

Ljubiša Tumbaković obratio se javnosti pred meč godine - protiv Norveške (8. oktobar) u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Interesovanje u Srbiji nije na vrhuncu, prošlo je više od 20 godina otkako je Srbija posljednji put igrala na kontinentalnom šampionatu, a zbog slabih rezultata u posljednje vrijeme postavlja se pitanje da li će opet mijenjati selektora u slučaju neuspjeha.

Takvo pitanje nije se dopalo selektoru Ljubiši Tumbakoviću koji je podigao glas i rekao da nema smisla da se unaprijed razmišlja kao da će biti upisan poraz...

Možda će vas zanimati

"Pričamo paušalno… Zašto bih odlazio s klupe? Ovo je posao kao i svaki drugi, nisam ni počeo utakmicu, pa da odem s klupe. Nikad nisam odlazio, neću ni sada. Treba da budemo u razmišljanju pozitvno, ako ne razmišljamo, ako razmišljamo o neuspjehu - onda to ne valja", kazao je Ljubiša Tumbaković koga je ovo pitanje iznerviralo.

"Ovo je sport i treba da se nadmećemo i pokažemo sportsku vrijednost. Tako treba da razmišljaju svi. Nismo ni krenuli na meč, a već razmišljamo da li će biti neuspjeh? Šta će biti, ništa neće da bude…".

"Ako izgubimo brate - izgubićemo".

Što se tiče samog meča, Tumbaković je rekao da je dobro skautirao Norvežane i da opasnost ne prijeti samo od Holanda i Edegora, nego od čitavog njihovog napada, a dodao je i da postoji veliki problem u odbrani njegovog tima.

Maksimović nije dobio dozvolu Napolija da napusti Italiju, Veljković može da igra samo protiv Norveške, dok je Filip Kostić definitivno izgubljen za ovaj meč zbog povrede.

"Pozitivan strah mora da postoji jer te motiviše. Kao što sam rekao, ne plašim se i sve ću učiniti da dođem do rezultata, a ako mi neko ne dozvoli jer je bolji - šta da radim. Ne plašimo se i imamo svoju vrijednost. Temeljnije smo pripremljeni i iskusniji i probaćemo kroz motivacioni dio, strategiju i zadatke da ostvarimo cilj", poručio je Ljubiša Tumbaković.

Srbija će najvjerovatnije igrati u prepoznatljivom sistemu sa trojicom igrača u zadnjoj liniji, a selektor se osvrnuo i na svoju prethodnu izjavu da ova utakmica "nije presudna".

"Svaka utakmica ima dimenziju važnosti, posebno reprezentativna. Ovo je mnogo važna utakmica i naš pristup će biti sjajan, ali nije presudna. Nema omče oko vrate, sve je ako… Hajde da budemo pozitivni i da definitivno budemo zajedno. Problem srpskog fudbala nije od juče. Prvo moje obraćanje kad sam postao selektor je bilo vrlo normalno i to je plod iskustva u toj komunikaciji. Ne možemo bez medija i oni ne mogu bez nas. Hajde da približimo narod reprezentaciji…", rekao je selektor i dodao:

"Ako budemo ovako mislili, a nismo ni krenuli - onda će sve biti tragedija. Trebalo je tih 20 hodina da radimo da bismo otišli na EP".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC