• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdate preporuke za utakmicu godine: Ne možete na "Grbavicu" ako imate povišenu temperaturu, kašalj i otežano disanje

Autor mondo.ba

Ako ste prijatelj, partner ili sponzor Fudbalskog saveza BiH, koji ima sreću da dobije jednu od 1.800 ulaznica za meč BiH - Sjeverna Irska, pročitajte prepuruke Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

 Zavod za zdravstvo preporuke za meč BiH - Sjeverna Irska  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo izdao je preporuke za sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid-19 tokom održavanja fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska na stadionu "Grbavica" u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

Za vrijeme boravka na stadionu, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba od dva metra. Jedino je organizatorima dozvoljeno okupljanje u grupi maksimalno do šest osoba istovremeno na manjem razmaku od dva metra uz obavezno nošenje maske, prenijela je "Anadolija".

Obavezno je korištenje maske za ljude tokom boravka na stadionu (tokom dolaska, za vrijeme trajanja utakmice i tokom izlaska) za sve gledaoce i službene osobe, kao i za rezervne igrače ukoliko su na tribinama. Izuzetak su igrači u polju.

Preporučuje se da građani koji žele prisustvovati ulaze jedan po jedan uz razmak među osobama najmanje dva metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak prisutnih građana organizuje tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prva izlazi osoba najbliža izlazu. Prisutni trebaju i po završetku utakmice da drže fizički razmak, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima.

Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura beskontaktnim termometrom.
Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37,4 stepeni Celzijusa, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma - kašalj, otežano disanje, osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Reprezentacija BiH će u četvrtak uveče sa početkom u 20.45 sati na "Grbavici" ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu plej-ofa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC