• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rade Krunić optimista pred meč sa Ircima: Pobijedili smo ih u Ligi nacija, znamo kako da im odgovorimo!

Autor mondo.ba, agencije

Sutra se vodi bitka za plasman u finale baraža za EURO

 BiH Sjeverna Irska Rade Krunić najava Izvor: Promo/FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vrijedno se, u glavnom bh. gradu, priprema za sedam izuzetno napornih dana tokom kojih će odigrati tri utakmice, a najvažniju sutra uveče protiv Sjeverne Irske u polufinalu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

Rade Krunić, fudbaler Milana, optimistično čeka meč jer smatra da bh. tim može na pravi način odgovoriti na stil igre protivnika.

Krunić je prije svega izrazio zadovoljstvo što je ponovo sa saigračima iz reprezentacije, nakon što je prošlo okupljanje propustio zbog lakše povrede.

"Momci su sjajni. Drago mi je da su svi tu, što nije slučajno jer su svi to zaslužili i nadam se da ćemo se pokazati u pravom svjetlu. Čeka nas jako važna utakmica jer nam je najbitnije da prođemo na Evropsko prvenstvo. Prva prepreka nam je ovo polufinale plej-ofa. Lično se spremam kao i za svaku drugu utakmicu. Treba da se odmorimo svi i mentalno i fizički i da se dobrim treningom i razmišljanjem o utakmici pripremimo na najbolji mogući način", istakao je Krunić.

O protivniku, Sjevernoj Irskoj, kaže da znaju dosta toga jer su imali priliku da igraju protiv njih u Ligi nacija.

"Imaju specifičan način igre. Srećom, imali smo priliku da ih upoznamo kroz Ligu nacija. Bitno je da smo ih pobijedili i mislim da će to biti neka prednost za nas jer ulazimo psihički bolje pripremljeni u utakmicu. Njihov stil igre bi čak mogao biti dobar za nas i možemo odgovoriti na pravi način", optimista je vezista Milana.

Iako će na stadionu Grbavica biti dozvoljeno prisustvo tek nešto oko 2.000 gledalaca, Krunić se raduje podršci sa tribina.

"Drugačije je igrati pred publikom. I da je to samo hiljadu ljudi bolje je nego da nema nikoga, da su samo igrači na klupi i poneko na tribini. Mislim da će koliko god navijača da bude pružiti pravu podršku i radujem se tome", kazao je Krunić.

Eldin Jelašković, kondicioni trener bh. reprezentacije, navodi da će, s obzirom na duži period bez utakmica, okolnosti za odigravanje tri susreta u kraćem period biti teže.

"Međutim, dobra je okolnost da su svi naši igrači u nekom takmičarskom stanju, odnosno već imaju veći broj utakmica s obzirom da su ubrzana prvenstva i sva takmičenja u Evropi. Naši igrači igraju u vrhunskim klubovima, tako da očekujemo da im neće toliko teško taj ritam, ali definitivno tri utakmice u sedam dana su i za najspremnije igrače zahtjevne. S obzirom da smo vodili računa o tome onda smo napravili i nešto širi spisak očekujući da će biti i umora u tom kratkom periodu", istakao je Jelašković.

Dodao je da je prva utakmica protiv Sjeverne Irske najzahtjevnija po značaju i emotivno, ali da je z njegovog ugla fizičke spreme u mini ciklusu od tri utakmice najteža druga.

Reprezentacija BiH će sutra uvečer sa početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu plej-ofa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će za plasman na EURO igrati protiv boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska.

Nakon duela plej-ofa, pred izabranicma Duška Bajevića su dvije utakmice Lige nacija - protiv Holandije 11. oktobra u Zenici i tri dana kasnije sa Poljskom u Varšavi.

Nakon dva odigrana kola grupe 1 Lige nacija, BiH je na posljednjem mjestu sa jednim bodom.

Lider je Italija sa četiri, a slijede je Holandija i Poljska sa po tri boda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC