• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac držao Nadala na terenu do pola 2: Prvi veliki test za Rafu, Novak definitivno ima šansu!

Autor Milutin Vujičić

Ako je 19-godišnjak dva seta uspijevao da zadaje glavobolju Nadalu, onda sigurno može i Novak...

 Rafael-Nadal-Janik-Siner-3-0-Nadal-prosao-u-polufinale-Rolan-Garos Izvor: Tanjug/(AP Photo/Michel Euler), Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je kasno sinoć pobijedio Janika Simera u tri seta, ali rezultat ne daje odgovarajući utisak o meču.

Mladi teniser iz Italije (19) držao je Nadala na terenu "Filip Šatrijea" do pola dva ujutru, briljirao je u prva dva seta i zbog neiskustva ih izgubio poslije preokreta, dok u trećem nije imao dovoljno snage za najboljeg igrača na šljaci svih vremena.

JANIK SINER - RAFAEL NADAL 0:3 (6:7, 4:6, 1:6)

Možda će vas zanimati

Najprijatnije iznenađenje Rolan Garosa je pokazalo da "nema respekta" za Nadala, u njegovoj igri se nije vidjela nervoza, udarao je iz sve snage i dobro je "našetao" Nadala.

Siner je uspio da napravi brejk za 6:5 u prvom setu i djelovalo je da je na korak od vođstva, ali onda je Nadal "izvukao keca iz rukava" i pametno odabranom taktikom uspio je da oduzme servis rivalu, a onda da ga nadigra i u taj-brejku.

Italijan nije gubio fokus, drugi set počeo je brejkom, nastavio je da igra strašan tenis sa osnovne linije, ali Nadala je to dodatno motivisalo da zaigra najbolje na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Vratio je brejk, potom napravio još jedan u finišu drugog seta i imao sjajnih 2:0 na semaforu, svjestan da je lako moglo da se desi da ima i 0:2, samo da je izgubio fokus u ključnim momentima meča, odnosno da je Siner odigrao bar nekoliko ovakvih mečeva u karijeri.

Već u trećem Siner nije imao snage za "Bika sa Majorke", pa je tako Nadal upisao 98. pobjedu u 100. meču na Rolan Garosu i stigao do novog polufinala.

Tamo ga čeka Dijego Švarcman koji je pobijedio Dominika Tima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC