• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi vezista "zmajeva" optimista pred gostovanje u Poljskoj: Idemo na pobjedu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Moje mišljenje je da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće", kaže Amir Hadžiahmetović

 Amir Hadžiahmetović U Poljskoj idemo na pobjedu Izvor: Tanjug/Kemal Softic/AP

Vezni fudbaler reprezentacije BiH Amir Hadžiahmetović nakon duela sa Sjevernom Irskom i Holandijom optimista je uoči posljednjeg izazova u ovom ciklusu, gostovanja kod Poljske u Ligi naciji.

"Moje mišljenje je da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće. Protiv Holandije smo pružili odličnu partiju i imali možda i bolje prilike od njih. Sad se okrećemo trećoj utakmicu. Idemo po tri boda u Poljsku pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Prilično sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje", kazao je Hadžiahmetović.

Možda će vas zanimati

Mladi vezista smatra da uoči duela u Varšavi bh. tim mora razmišljati i protivniku i njegovoj igri, ali prije svega o svojoj.

"Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom", rekao je Hadžiahmetović i dodao:

"Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale. Kad se izgubi utakmica na takav način stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo sinoć na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Što se tiče fizičke spreme, naravno da je teško pogotovo igračima koji igraju sve utakmice. Protiv Holandije odigrao sam samo drugo poluvrijeme i mislim da sam spreman za Poljsku. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum."

Na kraju je istakao da je, bez obzira na eliminaciju iz baraža za plasman na EURO 2020, lijepo biti dio reprezentacije BiH.

"Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje", zaključio je 23-godišnji vezni fudbaler turskog Konjaspora.

Fudbalsku reprezentaciju BiH u srijedu u Varšavi očekuje duel četvrtog kola grupe 1 Lige A protiv Poljske, a još je neizvjesno da li će za domaćina nastupiti njihova prva zvijezda Robert Levandovski.

Nakon tri kola, stanje na tabeli izgleda ovako: Italija 5 bodova, Holandija 4, Poljska 4, BiH 2.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC